Ο Γιάννης Πετρίδης για το Mary Poppins Returns

Ο Γιάννης Πετρίδης για το Mary Poppins Returns

Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχα γράψει ένα μικρό σχόλιο για την χωρίς σημασία εμφάνιση της Meryl Streep στο αδιάφορο και απαράδεκτο δεύτερο φιλμ της Mamma Mia.

Την Meryl Streep την θεωρώ μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της γι' αυτό και είχα γράψει και εκείνο το σχόλιο

Τώρα θέλω να επανορθώσω σημειώνοντας ότι η ολιγόλεπτη παρουσία της στην νέα Mary Poppins είναι από τα κορυφαία σημεία αυτού του φιλμ.

Είναι απροσδόκητο ότι δύο φετινά φιλμ όπως το A Star Is Born και το Mary Poppins Returns στέκονται σχεδόν ισάξια στις δύο ταινίες του 1964 και 1976.

Για το A Star Is Born σας έχω πει την άποψη μου ότι θεωρώ καλύτερη την version του Bradley Cooper και της Lady Gaga από εκείνη της Barbra Streisand και του Kris Kristoferson και μόνο η ταινία της δεκαετίας του '50 με την Judy Garland και τον James Mason είναι η κορυφαία από όλες τις εκδοχές. .

Η Mary Poppins Returns του σκηνοθέτη Rob Marshall, όπως έγραψα και πιο πάνω, στέκεται ισάξια δίπλα στην πρωτότυπη, με οσκαρική ερμηνεία για την Emily Blunt, κάπου διάβασα ότι δίπλα της παίζει ο άγνωστος Lin Manuel Miranda. Αυτός είναι σούπερσταρ στις ΗΠΑ, δημιουργός του καλύτερου μιούζικαλ της δεκαετίας Hamilton που με είχε αφήσει άφωνο όταν το είδα, και για όσους πιστεύουν ότι το Χιπ χοπ είναι κάτι το εφήμερο, ας ακούσουν τα τραγούδια από αυτό το έργο που είναι απόλυτα επηρεασμένο από αυτό το είδος, παρ' όλο που η υπόθεση αναφέρεται στον υπουργό οικονομικών στις πρώτες κυβερνήσεις των ΗΠΑ, στα τέλη του 1700.

Με τα τραγούδια της νέας ταινίας, πού δεν είναι άσχημα, είμαι επιφυλακτικός αν θα έχουν την απήχηση που είχαν αυτά της παλιάς ταινίας, γιατί το 2018 δεν είναι 1964.

Γιάννης Πετρίδης.

.