Μια σημαντική διάκριση για το ελληνικό σινεμά

Μια σημαντική διάκριση για το ελληνικό σινεμά

Μια σημαντική διάκριση για το ελληνικό σινεμά κατέκτησε, στο εν εξελίξει Φεστιβάλ Καννών, η σκηνοθέτις Ζακλίν Λέντζου (φωτ.), η οποία βραβεύθηκε στην «Εβδο­μάδα Κριτικής». Το μικρού μήκους «Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» αναδείχθηκε στην κατηγορία των πρωτοποριακών κινηματογραφιστών, με τη Λέντζου να δηλώνει πως σύντομα φιλοδοξεί να μεταφέρει τις ιδέες της και στις μεγάλου μήκους παραγωγές. Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Σοφία Κόκκαλη.

Kαι να που η πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης να δημοσιεύσει τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών έπιασε τόπο στον Τζον Σνόου. Οχι στον γνωστό χαρακτήρα του Game of Thrones, αλλά στον πεπειραμένο παρουσιαστή ειδήσεων του Channel 4. Ο Τζον Σνόου δέχθηκε εθελοντικά την περικοπή του μισθού του κατά 25% για να συγκλίνει το «gender pay gap» στον σταθμό. Τα στοιχεία έδειξαν μισθολογικές διαφορές έως και 30% μεταξύ των δύο φύλων.

Ενα νέο ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στις Κάννες για τη Γουίτνεϊ Χιούστον αποκαλύπτει μια δυσάρεστη πτυχή της ζωής της. Το «Whitney», σε σκηνοθεσία Κέβιν Μακντόναλντ, παρουσιάζει συνεντεύξεις από συγγενείς και στενούς φίλους της τραγουδίστριας που κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η Χιούστον όταν ήταν παιδί από την ξαδέρφη της και τραγουδίστρια της σόουλ Ντι Ντι Γουόργουικ.

Πηγή: Kαθημερινή