«Black Panther»: Ξεπέρασε τον πολυβραβευμένο «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον

«Black Panther»: Ξεπέρασε τον πολυβραβευμένο «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον

Η ταινία «Black Panther» (Μαύρος Πάνθηρας) είναι δίχως αμφιβολία το χολιγουντιανό φαινόμενο της χρονιάς καθώς κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ, εκθρονίζοντας τον «Τιτανικό» από την 3η θέση των πιο εμπορικών ταινιών όλων των εποχών στις ΗΠΑ.

Η ταινία που πριν από έναν περίπου μήνα έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στους κινηματογράφους παγκοσμίως, συνεχίζει τη σαρωτική της πορεία. Ξεπέρασε τα 659.5 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις στις ΗΠΑ και πέρασε στην 3η θέση της λίστας με τις πιο εμπορικές ταινίες που έχουν προβληθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφήνοντας πίσω τον πολυβραβευμένο «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον.

black panther 3i pio emporiki tainia olon ton epoxon stis ipa 2

Τις δύο πρώτες θέσεις της λίστας κατέχουν οι ταινίες «Star Wars: The Force Awakens» (936.7 εκατ. δολάρια) και «Avatar» (760.5 εκατ. δολάρια), με τους ειδικούς να εκτιμούν, ωστόσο, πως παρά την εκκωφαντική του επιτυχία, το «Black Panther» θα είναι δύσκολο τις να ξεπεράσει.

Ήρωας της περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας της Marvel, που σκηνοθετεί ο Ράιαν Κούγκλερ, είναι ο Τ’ Τσάλα, ο οποίος, μετά τον θάνατο του πατέρα του που ήταν βασιλιάς ενός τεχνολογικά εξελιγμένου, αλλά απομονωμένου αφρικανικού κράτους, επιστρέφει στην πατρίδα του, για να αναλάβει τη θέση του.

Όταν ένας παλιός ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται απειλώντας ολόκληρο τον πλανήτη, πρέπει να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, προκειμένου να τον αντιμετωπίσει και να τον συντρίψει. Παίζουν οι Τσάντγουικ Μπόσμαν, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Λουπίτα Νιόνγκο, Άντι Σέρκις, Μάρτιν Φρίμαν, Άντζελα Μπάσετ και Φόρεστ Γουίτακερ.

info:naftemporiki.gr