Η αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά από την δεκαετία του '70;

Η αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά από την δεκαετία του '70;

M*A*S*H

Το M*A*S*H προβλήθηκε στο CBS από τις 17 Σεπτεμβρίου 1972 έως τις 28 Φεβρουαρίου 1983. Αναπτύχθηκε από τον Larry Gelbart ως η πρώτη πρωτότυπη spin-off σειρά προσαρμοσμένη από την ταινία μεγάλου μήκους M*A*S*H του 1970 , η οποία, με τη σειρά της, βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Richard Hooker του 1968 MASH: A Novel About Three Army Doctors .

Η σειρά, η οποία δημιουργήθηκε με την 20th Century Fox Television για το CBS, ακολουθεί μια ομάδα γιατρών και προσωπικού υποστήριξης που σταθμεύουν στο "4077th Mobile Army Surgical Hospital " στοUijeongbu , Νότια Κορέα , κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας (1950–53).

 

Happy Days

Το Happy Days είναι μια αμερικανική τηλεοπτική κωμική σειρά που προβλήθηκε σε πρώτη προβολή στο δίκτυο ABC από τις 15 Ιανουαρίου 1974 έως τις 19 Ιουλίου 1984, με συνολικά 255 μισάωρα επεισόδια που εκτείνονται σε 11 σεζόν. Δημιουργήθηκε από τον Garry Marshall , ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της δεκαετίας του 1970.

Η σειρά παρουσίασε ένα εξιδανικευμένο όραμα ζωής στη δεκαετία του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στις Μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και πρωταγωνίστησε ο Ρον Χάουαρντ ως Ρίτσι Κάνινγκχαμ , ο Χένρι Γουίνκλερ ως φίλος του Φόνζι και οι Τομ Μπόσλεϊ και Μάριον Ρος ως οι γονείς του Ρίτσι, Χάουαρντ και Μάριον Κάνινγκχαμ ..  Αν και άνοιξε σε μικτές κριτικές από κριτικούς, το Happy Days έγινε επιτυχημένο και δημοφιλές με την πάροδο του χρόνου. 

 

The Love Boat

Το πλοίο της αγάπης είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά ρομαντικής κωμωδίας / δράματος που προβαλλόταν από το ABC από το 1977 έως το 1986. Η σειρά διαδραματίστηκε στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο MS Pacific Princess και περιστράφηκε γύρω από τον καπετάνιο του πλοίου, Μέριλ Στούμπινγκ (που υποδύεται ο Γκάβιν Μακλίοντ), και το μικρό πλήρωμά του, με επιβάτες που ερμηνεύονται από διαφορετικούς ηθοποιούς σε κάθε επεισόδιο, οι οποίοι συμμετέχουν σε αισθηματικές και χιουμοριστικές περιπέτειες. Τα συνήθη λιμάνια του πλοίου ήταν το Πουέρτο Βαγιάρτα, το Ακαπούλκο και το Μαζατλάν.

Η ομότιτλη αρχική ταινία του 1976 που φτιάχτηκε για την τηλεόραση στην οποία βασίστηκε η εκπομπή βασιζόταν στο βιβλίο μη μυθοπλασίας The Love Boats της Τζέραλντιν Σόντερς, μιας πραγματικής συντονίστριας κρουαζιερών σε κρουαζιερόπλοια. Η Σάντερς εμπνεύστηκε επίσης εν μέρει το γερμανικό κρουαζιερόπλοιο MV Aurora. Την τηλεοπτική ταινία ακολούθησαν άλλες δύο (με τίτλο The Love Boat II και The New Love Boat), οι οποίες προβλήθηκαν όλες πριν ξεκινήσει η σειρά τον Σεπτέμβριο του 1977. 

 

Charlie's Angels

Οι Άγγελοι του Τσάρλι ήταν μία αμερικανική τηλεοπτική σειρά, αστυνομικού ενδιαφέροντος. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κατείχαν, κατά καιρούς, τρεις γυναίκες, οι οποίες εργάζονταν ως ιδιωτικές ντετέκτιβ, κάτω από τις εντολές ενός αγνώστου επικεφαλής, του Τσάρλι, του οποίου άκουγαν μόνο τη φωνή. Στόχος τους ήταν η καταπολέμηση του εγκλήματος.

Η σειρά προβαλλόταν από το κανάλι ABC από τις 22 Σεπτεμβρίου 1976 έως τις 24 Ιουνίου 1981, ενώ στην Ελλάδα άρχισε να προβάλλεται από την ΕΡΤ το 1977. Οι τρεις αρχικοί «Άγγελοι» ερμηνεύτηκαν από τις ηθοποιούς Κέιτ Τζάκσον, Φάρα Φόσετ και Τζάκλιν Σμιθ, ενώ στην πορεία υπήρξαν αντικαταστάσεις, καθώς προστέθηκαν οι Τσέριλ Λαντ, Τάνια Ρόμπερτς και Σέλεϊ Χακ. Το ρόλο του αγνώστου «Τσάρλι» υποδύθηκε φωνητικά ο Τζον Φορσάιθ, ενώ σημαντικός ήταν και ο ρόλος του Ντέιβιντ Ντόιλ (1929 – 1997), ο οποίος δεν έλειψε από επεισόδιο.

 

Little House on the Prairie

Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι είναι αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά με στοιχεία της Άγριας Δύσης, με κεντρικό θέμα μια οικογένεια που ζούσε σε φάρμα στο Walnut Grove. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 11 Σεπτεμβρίου του 1974 και ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου του 1983, σε 9 κύκλους. Το κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια 48-49 λεπτά.

Η σειρά είναι προσαρμογή των βιβλίων Little House on the Prairie της Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ, που γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και έγιναν best-seller.