Κριτική για το "Shimmer Lake"

Κριτική για το "Shimmer Lake"

Από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

«Shimmer Lake»
7/10

Πρόκειται για ένα μικρό διαμαντάκι. Είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του σεναριογράφου Oren Uziel (22 Jump Street). Το θριλεράκι αφορά σε μία απλή αστυνομική υπόθεση, που εκτυλίσσεται σε τέσσερις μέρες στην αμερικανική επαρχία. Ο σεναριογράφος Uziel αναπτύσσει την δράση, ξεκινώντας από το τέλος και φτάνοντας στην αρχή αλά Memento. Παρακολουθείς την ιστορία από την Παρασκευή, πηγαίνοντας πίσω στην Τρίτη, που όλα άρχισαν.

Κάθε μέρα είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο. Το καθένα εισαγάγει το ξύπνημα διαφορετικού ήρωα του σεναρίου. Ίσως όμως να μην ξεκίνησαν όλα μια Τρίτη, αλλά το εναρκτήριο λάκτισμα να δόθηκε πολύ παλιότερα. Όποτε και να θεωρείς όμως ότι ο αφέτης έδωσε το σύνθημα, η Θεία Δίκη θα κάνει την εμφάνισή της, αφού οι ήρωες δεν ξύπνησαν ποτέ στην πραγματικότητα, κατά τον δημιουργό του Shimmer Lake. Οι μοναδικοί πρωταγωνιστές, που δεν θα δεις να ξυπνούν στην ταινία, είναι και αυτοί που ελέγχουν στην πραγματικότητα μια ληστεία τράπεζας, που δεν εκτυλίσσεται βάσει του σχεδίου των εμπνευστών της.

Πρωταγωνιστής είναι ο Σερίφης Zeke Sikes, τον οποίο υποδύεται ο γοητευτικός Benjamin Walker (Abraham Lincoln: Vampire Hunter), μείγμα Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey) και Eric Bana (Troy). Ο ανέκφραστος ηθοποιός διατηρεί με επιτυχία τον μυστήριο ρόλο του. Το σχετικά άσημο, αλλά ταλαντούχο, καστ - όπου σχεδόν δεν υπάρχουν αθώοι - συμπληρώνουν οι Ron Livingston, Wyatt Russell (Black Mirror-Playtest), Rainn Wilson (The Office), Stephanie Sigman (Narcos, American Crime, War on Everyone), Adam Pally (The Mindy Project), Mark Rendall (Versailles), Matt Landry (Incorporated) και η γνωστή από τα παλιά Julie Khaner (Street Legal, Videodrome).

Το διακριτικό score υπογράφει ο Joseph Trapanese (Straight Outta Compton).

Η ταινία κυκλοφορεί στο Netflix.