Ο Αλέν Ντελόν, τερματίζει την καριέρα του

Στο νοσοκομείο ο Αλέν Ντελόν - Υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά

Ο Αλέν Ντελόν, ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του παγκόσμιου σινεμά, ανακοίνωσε την απόφασή του να τερματίσει την καριέρα του, με μια ταινία και ένα θεατρικό έργο.

Πριν λίγες ημέρες, σε τελετή προς τιμήν του στο Διεθνές Φεστιβάλ Αστυνομικών Ταινιών στη Λιέγη του Βελγίου, είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζεται να γυρίσει μια τελευταία ταινία.
«Έχω την ηλικία που έχω, έκανα την καριέρα που έκανα. Θα κλείσω τον κύκλο με μια υπέροχη ταινία και ένα υπέροχο θεατρικό έργο. Αυτό δεν σημαίνει αμέσως το τέλος μιας ζωής αλλά το τέλος μιας καριέρας. Οργανώνοντας αγώνες πυγμαχίας, είδα ανθρώπους που λυπούνταν που έδωσαν μια παραπάνω μάχη, η οποία δεν χρειαζόταν. Εγώ, δεν θα το κάνω αυτό», τόνισε ο Γάλλος σταρ.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ο 81χρονος ηθοποιός θα έχει γυρίσματα για τον κινηματογράφο, με σκηνοθέτη τον Πατρίς Λεκόντ, συγγραφέα του βιβλίου «Encyclopédie Delon» (2016).
«Εδώ και καιρό θέλαμε πολύ να γυρίσουμε μαζί μια ταινία για το σινεμά. Το σενάριο έχει, σχεδόν, ολοκληρωθεί. Θα είναι μια πολύ ωραία ιστορία αγάπης. Ο τίτλος δεν έχει βρεθεί ακόμη αλλά το πρόσωπο που υποδύομαι θα είναι λίγο ο εαυτός μου στην καθημερινή ζωή. Ένας άνδρας της ηλικίας μου, ιδιότροπος και ευέξαπτος που όμως πριν φύγει... ανακαλύπτει τον έρωτα. Είναι μια ταινία που βάζει τους τίτλους τέλους σε μια καριέρα», διευκρίνισε ο ηθοποιός, ο οποίος θα συμπρωταγωνιστεί για πρώτη φορά με την Ζιλιέτ Μπινός.

«Έπειτα από αυτή την ταινία, θα τελειώσω την καριέρα μου με ένα υπέροχο θεατρικό έργο γραμμένο για μένα, το “Le Crépuscule d’un fauve” (σε ελεύθερη απόδοση: Το λυκόφως ενός θηρίου) της Ζαν Φοντέν», ανακοίνωσε ο Ντελόν, που θα υποδυθεί στο σανίδι έναν αστυνομικό διευθυντή στο Παρίσι, που τραυματίζεται από σφαίρα την ώρα του καθήκοντος και αναγκάζεται να σταματήσει να ασκεί το επάγγελμά του.

Θρύλος του γαλλικού και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ο Ντελόν γύρισε περίπου 100 ταινίες, μερικές από τις οποίες ανήκουν στα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του, η οποία μετρά πάνω από πέντε δεκαετίες, ο διάσημος ηθοποιός συνεργάστηκε με ορισμένους από τους πιο διακεκριμένους σκηνοθέτες του διεθνούς κινηματογράφου -από τον Βισκόντι, τον Αντονιόνι και τον Κλεμάν, μέχρι τον Μελβίλ, τον Γκοντάρ και τον Λόουζι.

«Γυμνοί στον ήλιο»
«Ο Αλέν Ντελόν είναι ταυτόχρονα δαίμονας και άγγελος [...] Στο πρόσωπό του ενσαρκώνονται, με μοναδικό τρόπο το κακό και το καλό, η αγγελική ομορφιά και η σκληρότητα του μοναχικού λύκου» έγραφε ο Μιχάλης Δημόπουλος στην έκδοση «Alain Delon» που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1998, με αφορμή το αφιέρωμα που διοργάνωσε τότε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: naftemporiki.gr