Κι όμως δεν δολοφονείται η Rhianna στο Bates Motel

Κι όμως δεν δολοφονείται η Rhianna στο Bates Motel

Ολοκληρώθηκε το Bates Motel η σειρά που βασίστηκε στην αξεπέραστη ταινία του Hitchcock Ψυχώ, με έναν μέτριο 5ο κύκλο και την πολυδιαφημισμένη συμμετοχή της Rhianna.

Η σειρά 'παρατράβηξε' και όσοι την είδαμε, πιστεύω ότι οδηγηθήκαμε από εκείνη την μοναδική ταινία του Hitchcock που στην σειρά όμως τελειώνει διαφορετικά.

Η Rhianna υποδύεται υποτίθεται τον χαρακτήρα που στην ταινία είχε η Janet Lee, και που όλοι γνωρίζουμε το τέλος της σ'αυτή την μνημειώδη σκηνή του μπάνιου.

Η ανατροπή όμως είναι ότι στη σειρά δεν δολοφονείται η Rhianna που την γλιτώνει στο τέλος από τις αναρίθμητες δολοφονίες, αλλά ο φίλος της, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο της ταινίας του Hitchcock, αλλά χωρίς να πλησιάζει στο ελάχιστο τον τρόμο που σου προκαλεί ακόμα και σήμερα, μετά από 60 χρόνια η αυθεντική σκηνή του φιλμ.

Το μόνο που σε συναρπάζει στην σειρά είναι η χρησιμοποίηση ενός από τα σπουδαιότερα τραγούδια όλων των εποχών, του Cryin' από το Roy Orbison.

Άλλη μία έξυπνη κίνηση στο τελευταίο επεισόδιο είναι η χρησιμοποίηση του Whatever Will Be, Will Be με την Doris Day από την επίσης σπουδαία ταινία του Hitchcock, The Man Who Knew To Much.

Γιάννης Πετρίδης