Η συνδρομητική τηλεόραση κοντράρει τις κινηματογραφικές αίθουσες

Η συνδρομητική τηλεόραση  κοντράρει  τις κινηματογραφικές αίθουσες

Είναι γεγονός πια ότι οι λίγες καλές ταινίες του Αμερικάνικου κινηματογράφου, όπως τον ξέραμε στριμώχνονται στο τελευταίο τρίμηνο για να προωθηθούν στις υποψηφιότητες των όσκαρ.

Καμιά φορά, τους ξεφεύγουν μερικές στους υπόλοιπους 9 μήνες που πλημμυρίζονται από blockbuster, comedy και ταινίες δράσεις.

Ο κινηματογράφος είναι μία βιομηχανία που ποντάρει το νεανικό κοινό. Ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτό του κοινού πάει στα Multiplex χωρίς να έχει στο μυαλό του να δει μια συγκεκριμένη ταινία.

Έχω δει πολλές φορές παρέες παιδιών μπροστά στους πίνακες με τις ταινίες να αποφασίζουν, λίγα λεπτά πριν μπουν στην αίθουσα ποια ταινία θα δουν, ανάλογα με τον ελκυστικό τίτλο της ή την διαφήμιση που έχει προηγηθεί.

Το ίδιο συμβαίνει και με την μουσική με τα εκατομμύρια τραγούδια που έχουν μπροστά τους, τα οποία τις περισσότερες φορές τα ακούν, από 5 μέχρι 20'' το πολύ.

Τώρα αν κάποιοι από εσάς μου λέτε κατά καιρούς ότι υπάρχουν και ενδιαφέροντα πράγματα στο διαδίκτυο, για τα οποία δεν διαφωνώ, καλά είναι να απευθυνθείτε στα εκατομμύρια των χρηστών του διαδικτύου που αποθεώνουν τις ευκολοχώνευτες επιτυχίες, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι στο παρελθόν.

Όμως το θέμα σήμερα είναι ο κινηματογράφος που πολλοί από εμάς έχουμε βρει καταφύγιο σε σειρές και ταινίες που γίνονται για την τηλεόραση.

Προσέξτε όμως γιατί και εκεί υπάρχει μία πληθώρα μετριότητας.

Όλο και περισσότεροι κινηματογραφιστές, ασχολούνται κάνοντας ταινίες για την τηλεόραση, διαφορετικές από αυτές που κάνουν για τον κινηματογράφο.

Ταινίες που δεν είχαν ποτέ την τύχη να παιχτούν στα Multiplex δίπλα στο Logan και το Batman, παρένθεση: έχω περάσει πολύ καλά και σε Blockbuster όπως το Deapool.

Ακόμα και ο Spielberg, ο πιο πετυχημένος σκηνοθέτης των τελευταίων 40 χρόνων είπε πρόσφατα, ότι με δυσκολία του εγκρίνουν πια κάποιες ταινίες που θέλει να γυρίσει για τον κινηματογράφο.

Έτσι λοιπόν είναι παραγωγός, στο πολύ ενδιαφέρον φιλμ που είδα, με τίτλο All The Way, με πρωταγωνιστή τον καταπληκτικό Bryan Carnston που επαναλαμβάνει τον ρόλο του στην θεατρική παράσταση στο Broadway το 2014.

Δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε ο Denzel Washington στο Fences.

O Cranston υποδύεται τον Lyndon B Johnson σε μία συγκεκριμένη χρονιά της προεδρίας του, από την δολοφονία του Kennedy, μέχρι τις εκλογές του '64 και βραβεύτηκε γι' αυτήν την ερμηνεία του.

Ο τύπος φαινόταν ότι ήταν σπουδαίος από το Breaking Band.

Σκηνοθέτης ο Jay Roach που τον είχε σκηνοθετήσει και στο φιλμ του 2015, Trumbo.

Δίπλα στον Cranston η Melissa Leo και ο Anthony Mackie που έπαιζε στο 8 Mile του Eminem.

O Bryan Cranston έχει πάρει βραβείο Tony για την ερμηνεία του στο Broadway.

Γιάννης Πετρίδης