Άλλο ένα από τα καλύτερα φιλμ της χρονιάς

Άλλο ένα από τα καλύτερα φιλμ της χρονιάς

Όπως αναφέρω συχνά στην εκπομπή και στο site για να δούμε μία καλή ταινία στον κινηματογράφο, πρέπει να περιμένουμε κυρίως στην χώρα μας, το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος, όπου οι εταιρίες βγάζουν τις υποψήφιες ή βραβευμένες ταινίες, στα όσκαρ, τις χρυσές σφαίρες και αλλού.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τους υπόλοιπους 10 μήνες δεν βλέπουμε και κάποιες άλλες καλές ταινίες από διάφορα φεστιβάλ, κυρίως Ευρωπαϊκά.

Η συχνότητα όμως των καλών ταινιών στο δίμηνο Ιανουάριος, Φεβρουάριος, είναι κάτι σαν παράδεισος για τους φίλους του καλού σινεμά.

Προτείνω χωρίς κανένα ενδοιασμό να δείτε το φιλμ που βγαίνει από αύριο στις αίθουσες με τον Ελληνικό τίτλο 'Πάση θυσία' Hell Or High water'. Έχει έναν πολύ καλό Σκωτσέζο σκηνοθέτη, τον David McKenzie που συνεχίζει υπέροχα μετά το 'Γροθιές στους τοίχου' και 'Young Adam'.

Ένας Σκωτσέζος δημιουργός που μας ταξιδεύει στην άγρια του σύγχρονου Τέξας, της οικονομικής κρίσης, με ένα τρόπο που θυμίζει τις σπουδαίες ανάλογες ταινίες του είδους.

Οι τρεις πρωταγωνιστές είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλο, Jeff Bridges, Ben Foste και Chris Spine. Αυτός ο τελευταίος ανεβαίνει συνεχώς στην εκτίμησή μου και έχει μία εξαιρετική σκηνή στο τέλος του φιλμ που συναγωνίζεται τον σπουδαίο Jeff Bridges.

Θέλω όμως να σταθώ και σε ένα άλλο από τα θετικά της ταινίας, την μουσική. Ο Nick Cave με τον warren Ellis έχουν γράψει ένα υπέροχο σκορ, ενώ ακούγονται συνεχώς σπουδαία τραγούδια της κάντρυ από εναλλακτικούς τραγουδιστές τους είδους όπως οι Townes Van Zandt, Gillian Welch, αλλά και 'θηρία' του είδους όπως οι Waylon Jennings και ο νέος σούπερσταρ που τον παρουσίασα πολλές φορές στις εκπομπές μου Chris Stapleton

Γιάννης Πετρίδης