23 χρόνια από το τελευταίο επεισόδιο στα 'Χτυποκάρδια στο Beverly Hills'...

21 χρόνια από το τελευταίο επεισόδιο στα 'Χτυποκάρδια στο Beverly Hills'...

Στις 4 Οκτωβρίου του 1990 κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο της διάσημης Αμερικανικής σειράς 'Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς'... Πρωταγωνιστές οι Jason Priestley, Shannen Doherty, Luke Perry, Ian Ziering, Brian Austin Green, Jennie Garth, Tori Spelling κα... Η σειρά διήρκεσε σχεδόν 10 χρόνια, με το τελευταίο επεισόδιο να παίζεται στις 17 Μαΐου του 2000...

Η αρχική υπόθεση της εκπομπής βασίστηκε στην προσαρμογή και το πολιτισμικό σοκ που βίωσαν οι δίδυμοι Μπράντον (Τζέισον Πρίστλεϊ) και Μπρέντα Γουόλς ( Σάνεν Ντόχερτι) όταν αυτοί και οι γονείς τους, Τζιμ (Τζέιμς Έκχαουζ) και Σίντι (Κάρολ Πότερ), μετακόμισαν από τηΜινεάπολη της Μινεσότα στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας. 

Εκτός από το χρονικό τις φιλίες και τις αισθηματικές σχέσεις των χαρακτήρων, η εκπομπή ασχολήθηκε με επίκαιρα θέματα όπως το σεξ, ο βιασμός, η ομοφοβία, τα δικαιώματα των ζώων, ο αλκοολισμός, η χρήση ναρκωτικών, η ενδοοικογενειακή βία, οι διατροφικές διαταραχές, ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός, η εφηβική αυτοκτονία, η εφηβική εγκυμοσύνη και το AIDS. 

Η τηλεθέαση της σειράς αυξήθηκε δραματικά μετά τον πρώτο κύκλο και το 90210 έγινε μια από τις κορυφαίες εκπομπές του Fox. Η σειρά έγινε παγκόσμιο φαινόμενο της ποπ κουλτούρας με τα μέλη του καστ, ιδιαίτερα τους Τζέισον Πρίστλεϊ και Λουκ Πέρι, που έγιναν είδωλα των εφήβων της εποχής. Η σειρά έκανε επίσης γνωστές στις Ηνωμένες Πολιτείες τις ηθοποιούς Σάνεν Ντόχερτι και Τζένι Γκαρθ.

Η εκπομπή δημιούργησε και διέδωσε το είδος της σαπουνόπερας για εφήβους, καθώς το παράδειγμά της ακολούθησαν πολλές άλλες επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές τα επόμενα χρόνια.Είχε πολλές αλλαγές στο καστ. Οι Τζένι Γκαρθ, Τόρι Σοέλινγκ, Μπράιαν Όστιν Γκριν και Ίαν Ζίρινγκ ήταν οι μόνοι ηθοποιοί που εμφανίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της σειράς καθώς και στο πρώτο επεισόδιο της συνέχειάς της με τίτλο Στη λεωφόρο του Μέλροουζ (Melrose Place).

Στις 27 Φεβρουαρίου 2019, ανακοινώθηκε ότι είχαν παραγγελθεί έξι νέα επεισόδια από το Fox και ότι η εκπομπή θα είχε τίτλο απλώς BH90210