10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την Μόνικα Μπελούτσι

10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την Μόνικα Μπελούτσι

Η Μόνικα Μπελούτσι γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1964 στην Ούμπρια της Ιταλίας. Θεωρείται από πολλούς ως μία από τις ωραιότερες γυναίκες της εποχής μας ενώ το 2015 είναι το... κορίτσι του James Bond στην ταινία «Spectre». Με την υποσημείωση ότι είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία ηθοποιός που το έκανε... εννοείται βάζοντας κάτω τις περισσότερες -αν όχι όλες- τις προηγούμενες συμπρωταγωνίστριες του θρυλικού Bond. Στο κείμενο αυτό θα μάθουμε 10 λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής της.

1. Η μητέρα της Μαρία Γκουστινέλι ήταν ζωγράφος. Ο πατέρας της Λουίτζι Μπελούτσι ήταν ιδιοκτήτης μίας εταιρίας με φορτηγά.

2. Ήθελε να γίνει δικηγόρος. Παράλληλα δουλεύοντας ως μοντέλο. Τελικά εγκατέλειψε τις σπουδές στη νομική!

3. Μιλάει ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά και ισπανικά και έχει παίξει σε ταινίες σε κάθε μια από αυτές τις γλώσσες καθώς και στα Αραμαϊκά!

4. Είναι δύο φορές παντρεμένη. Την πρώτη, το 1994 παντρεύτηκε τον φωτογράφο μόδας Κλαούντιο Κάρλος Μπάσο. Αργότερα παντρεύτηκε τον Γάλλο ηθοποιό Βενσάν Κασέλ με τον οποίο επίσης χώρισε.

5. Έχει δηλώσει σε συνέντευξή της πως η Σοφία Λόρεν και η Κλαούντια Καρντινάλε αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την καριέρα της.

6. Tο αγαπημένο της ποίημα είναι «A Silvia» του Giacomo Leopardi, ενώ η αγαπημένη της ταινία είναι «Una giornata particolare» (1977), του Ettore Scola.

7. Αναμφίβολα, μια από τις πιο συζητημένες ταινίες της ήταν το «Μη Αναστρέψιμος» που προβλήθηκε το 2002. Πέτρα του σκανδάλου, η πολυσυζητημένη σκηνή κατά την οποία η ηρωίδα βιάζεται παρά φύση σε υπόγεια διάβαση επί δέκα ολόκληρα λεπτά.

8. Δηλώνει το σεβασμό της για όλες τις θρησκείες, αλλά έχει επίσης δηλώσει ότι είναι αγνωστικίστρια.

9. Πόζαρε και τις δύο φορές που ήταν έγκυος για της ιταλικές εκδόσεις του περιοδικού «Vanity Fair».

10. Με τον πρώην σύζυγό της δεν ζούσε πάντα στο ίδιο σπίτι, για να αποφύγει τη ρουτίνα, έτσι έμεναν σε χωριστά διαμερίσματα με τη Μόνικα να ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο της ανάμεσα στη Ρώμη και το Παρίσι.