40 χρόνια μετά - Footloose (1984)...!

35 χρόνια μετά -  Footloose (1984)...!

Στις 17 Φεβρουαρίου του 1984 κυκλοφόρησε στην Αμερική το φιλμ του Herbert Ross, 'Φουτ-λουζ'... Ένας έφηβος του κέντρου, μετακομίζει σε μια μικρή πόλη όπου εκεί έχουν απαγορευτεί η ροκ μουσική και ο χορός, και το ανυπότακτο του πνεύμα κλονίζει τους κατοίκους... Στους πρωταγωνιστές οι Kevin Bacon, Lori Singer, John Lithgow,Dianne Wiest, Sarah Jessica Parker κα...

Η ταινία έλαβε μικτές κριτικές, αλλά έγινε επιτυχία στο box office, με εισπράξεις 80 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Αμερική, και έγινε η έβδομη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις του 1984 . Έίναι γνωστή για τη μουσική της, με τα τραγούδια " Footloose " του Kenny Loggins και " Let's Hear It for the Boy " της Deniece Williams να είναι υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού .

Γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες στην κομητεία Γιούτα της Γιούτα . Οι σκηνές του γυμνασίου και του τρακτέρ γυρίστηκαν μέσα και γύρω από το Λύκειο Payson και Payson . Οι σκηνές της εκκλησίας γυρίστηκαν στο American Fork και το χαλυβουργείο ήταν το Geneva Steel mill στο Vineyard . Οι σκηνές του drive-in γυρίστηκαν στο Provo στο τότε εστιατόριο "High Spot". Το εστιατόριο έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και υπάρχει τώρα ένα κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων που βρίσκεται στο 200 N 500 W. Η τελευταία σειρά γυρίστηκε στο Lehi με τους Lehi Roller Mills να εμφανίζονται στην τελευταία σειρά. 

Για τη χορευτική σκηνή του στην αποθήκη, ο Μπέικον είπε ότι είχε τέσσερα διπλά κασκαντέρ : "Είχα ένα διπλό κασκαντέρ, ένα νταμπλ χορού [Peter Tramm]  και δύο διπλά γυμναστικής." 

 

 

 

 

 

Video Url

 

Video Url