1954 - Ο Δημήτρης Χορν, στο "Κυριακάτικο Ξύπνημα" Η ανεπανάληπτη σκηνή με την ορχήστρα και το λαχείο...

1954 - Ο Δημήτρης Χορν, στο "Κυριακάτικο Ξύπνημα" Η ανεπανάληπτη σκηνή με την ορχήστρα και το λαχείο...

Ανεπανάληπτο... Ένα αξέχαστο Κυριακάτικο ξύπνημα... 69 χρόνια πριν, αναμνήσεις για λίγους

Στην υπόθεση, μια νέα κοπέλα, η Μίνα Λαμπρινού (Έλλη Λαμπέτη), πρωί Κυριακής, πηγαίνει για μπάνιο. Αλλά στην παραλία δυο πιτσιρικάδες της κλέβουν την τσάντα, στην οποία υπάρχει ένα λαχείο. Οι πιτσιρικάδες το πουλάνε στον Αλέξη Λορεντζάτο, έναν φτωχό μουσικό. Στην κλήρωση, το λαχείο κερδίζει τον πρώτο αριθμό, γεγονός που πληροφορείται διαβάζοντας μια εφημερίδα ενώ ταυτόχρονα τραγουδά την επιτυχία "Δυστυχισμένος" στο νυχτερινό κέντρο όπου εργάζεται.

Τότε η Μίνα (που θυμάται τι αριθμό είχε το λαχείο, γιατί ήταν ίδιος με την ημερομηνία των γενεθλίων της) προσπαθεί να διεκδικήσει τα χρήματα με τη βοήθεια του δικηγόρου Παύλου Καραγιάννη (Γιώργος Παππάς), που τη βοήθησε να επιστρέψει σπίτι της μετά την κλοπή παίρνοντάς τη με οτοστόπ. Στο μεταξύ, η συζυγική ζωή του Παύλου έχει καταρρεύσει εξαιτίας του θανάτου του παιδιού του και οι σχέσεις του με τη σύζυγό του, Λίζα (Τασσώ Καββαδία), έχουν διαταραχτεί βαθιά. Η Λίζα πληροφορείται για τη γνωριμία του Παύλου με τη Μίνα και δυσαρεστείται ιδιαίτερα.

Στο μεταξύ, ο Αλέξης, ο οποίος είναι νόμιμος κάτοχος του λαχείου, εισπράττει τα χρήματα. Έχοντας υποσχεθεί στην Καίτη (Σαπφώ Νοταρά), τη σπιτονοικοκυρά του, να της αγοράσει δώρο ένα καπέλο, πηγαίνει στο καπελάδικο όπου εργάζεται η Μίνα, τη γνωρίζει και νιώθει αμέσως συμπάθεια γι' αυτήν. Προθυμοποιείται να της παραχωρήσει το ένα τρίτο από τα κέρδη του λαχείου, αλλά εκείνη δεν δέχεται, απαιτώντας όλο το ποσό. Μετά από διάφορες παρεξηγήσεις, η Μίνα αποδέχεται τον έρωτα του Αλέξη και παραδέχεται πως τον αγαπά κι αυτή, με την υπόθεση να κλείνει καθώς οι δυο πρωταγωνιστές γίνονται τελικά ζευγάρι και μοιράζονται μεταξύ τους τα χρήματα του λαχείου.