Διάσημοι ηθοποιοί ως εγκληματίες του 1920...

Photo@ wikimedia Commons

 

Muskogee και η βορειοανατολική Οκλαχόμα, συμπεριλαμβανομένων των κομητειών Muskogee, McIntosh, Wagoner, Cherokee, Sequoyah, Adair, Delaware, Mayes, Rogers, Washington, Nowata, Craig και Ottawa (1922) >> 

Κείμενο που εμφανίζεται πριν από την εικόνα: είναι συγγραφέας του Home Sweet Home. Περίπου το 1822 επισκέφτηκε το έθνος των Τσερόκι στη Τζόρτζια σε μια εποχή που οι προσπάθειες του κράτους να απαλλαγεί από τους Ινδιάνους προκαλούσαν σκληρές διαμάχες μεταξύ των Ινδών. Άσκησε κριτική σε ορισμένες από τις διαδικασίες που παρακολούθησε και ρίχτηκε στη φυλακή με την κατηγορία της ενθάρρυνσης μιας εξέγερσης στο Red Clay.

Ο Ράτλινγκ Γκουρντ, ένας αρχηγός των Τσερόκι, έγινε τόσο απαρηγόρητος για τη μεταχείριση που λάμβαναν οι άνθρωποι του από τους λευκούς, που αυτοκτόνησε και θάφτηκε από μια ομάδα λευκών στρατιωτών, με τη βοήθεια ενός Μοραβιανού ιεραπόστολου. Ο Πέιν επετράπη να παραστεί στην κηδεία και στο τέλος των τελετών τραγούδησε το Home Sweet Home.

Στρατηγός Επίσκοπος, ο διοικητής τον κάλεσε στη σκηνή του και τον ρώτησε πού έμαθε αυτό το τραγούδι. Το έγραψα μόνος μου, απάντησε ο Πέιν. Από πού πήρες τη μελωδία; ρώτησε ο στρατηγός. Το συνέθεσα, απάντησε ο Πέιν. Θα μου δώσετε ένα αντίγραφό του; ρώτησε ο στρατηγός. Σίγουρα, θα το κάνω, είπε ο Πέιν, και κάθισε και έγραψε τα λόγια και τη μουσική.