Ο Γιάννης Πετρίδης επιλέγει 10 ταινίες με την Natalie Wood

Ο Γιάννης Πετρίδης επιλέγει 10 ταινίες με την Natalie Wood

Η Natalie Wood είχε γεννηθεί στις 20 Ιουλίου του 1938 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια... Απεβίωσε 29 Νοεμβρίου του 1981. Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο από Ρώσους γονείς. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ναταλία Ζαχαρένκο.

Η ηθοποιός ξεκίνησε καριέρα της στον κινηματογράφο κατά την παιδική της ηλικία, συνεχίζοντάς την με επιτυχία μετά την ενηλικίωσή της, αφού πριν κλείσει τα 25 της χρόνια είχε ήδη τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έγινε το 1943 στην ταινία Κρεμάστε τους (The Moon Is Down) και το 1947, στα εννιά της χρόνια, ερμήνευσε το ρόλο της κόρης της Μορίν Ο'Χάρα στην χριστουγεννιάτικη ταινία Το θαύμα της 34ης οδού (Miracle on 34th Street) και το ρόλο της κόρης της Τζιν Τίρνεϊ στην ταινία Ψυχές στην ομίχλη (The Ghost and Mrs. Muir). Κατά την εφηβεία της, σε ηλικία 17 ετών, η ερμηνεία της στην ταινία Επαναστάτης χωρίς αιτία (Rebel Without a Cause, 1955) της χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου.

Απεβίωσε από πνιγμό στις 29 Νοεμβρίου 1981 σε ηλικία 43 ετών. Ο θάνατός της συνέβη υπό μυστηριώδεις και αδιευκρίνιστες συνθήκες και οι μαρτυρίες σχετικά με το περιστατικό ήταν ασαφείς και αντιφατικές. Οι έρευνες που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια ώθησαν τις αρχές του Λος Άντζελες να υποστηρίξουν το 2012 ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε πνιγμό και άλλους μη καθορισμένους παράγοντες.

Splendor in the Grass

 

 

This Property Is Condemned

 

 

West Side Story

 

 

Love with the Proper Stranger

 

 

The Searchers

 

 

Rebel Without a Cause

 

 

Miracle on 34th Street

Video Url

 

Gypsy

 

 

The Girl He Left Behind

 

 

Inside Daisy Clover

 

 

+1 The Ghost and Mrs Muir