Η υπέροχη Bette Midler...

Η υπέροχη Bette Midler...

Η Bette Midler, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, γνωστή για το ταλέντο της σε κωμικούς ρόλους, γεννήθηκε την 1 Δεκεμβρίου 1945.. Έχει βραβευτεί με τέσσερα βραβεία Grammy, ένα βραβείο Emmy κι ένα βραβείο Tony αλλά και αρκετά βραβεία χρυσής Σφαίρας..

Γεννημένη στη Χονολουλού της Χαβάης , ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία σε διάφορα έργα εκτός Μπρόντγουεϊ , πριν από τις δεσμεύσεις της στο Fiddler on the Roof και το Salvation on Broadway στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Έγινε γνωστή το 1970 όταν άρχισε να τραγουδά στο Continental Baths, ένα τοπικό γκέι λουτρό όπου κατάφερε να δημιουργήσει ένα βασικό κοινό.

Από το 1970, έχει κυκλοφορήσει 14 στούντιο άλμπουμ ως σόλο καλλιτέχνης, πουλώντας πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει λάβει τέσσερα χρυσά, τρία πλατινένια και τρία πολυπλατινένια άλμπουμ από την RIAA. Πολλά από τα τραγούδια της έγιναν επιτυχίες στα chart, συμπεριλαμβανομένων των διασκευών της στα " The Rose ", " Wind Beneath My Wings ", " Do You Want to Dance ", " Boogie Woogie Bugle Boy " και " From a Distance ". Κέρδισε τα βραβεία Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη, την καλύτερη γυναικεία ποπ φωνητική ερμηνεία για το "The Rose" και το δίσκο της χρονιάς για το "Wind Beneath My Wings".

Έκανε το ντεμπούτο της στον πρωταγωνιστικό κινηματογράφο με το μουσικό δράμα The Rose (1979), το οποίο της χάρισε το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας - Κινηματογραφική Κωμωδία ή Μιούζικαλ, καθώς και μια υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε πολλές ταινίες, όπως Down and Out in Beverly Hills (1986), Ruthless People (1986), Outrageous Fortune (1987), Big Business (1988), Beaches (1988), Hocus Pocus (1993), The First Wives Club (1996), The Stepford Wives (2004), Parental Guidance (2012) καιThe Addams Family (2019). Είχε επίσης πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες For the Boys (1991) και Gypsy (1993), κερδίζοντας δύο επιπλέον Χρυσές Σφαίρες για αυτές τις ταινίες και λαμβάνοντας μια δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ για την πρώτη.

Το 2008, υπέγραψε συμβόλαιο με το Caesars Palace στο Λας Βέγκας για μια κατοικία, το Bette Midler: The Showgirl Must Go On, το οποίο τελείωσε το 2010. Πρωταγωνίστησε στην αναβίωση του Broadway του Hello, Dolly!, η οποία ξεκίνησε τις προεπισκοπήσεις τον Μάρτιο του 2017 και έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Shubert τον Απρίλιο του 2017. 

Η παράσταση ήταν ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος σε μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ. Έλαβε το βραβείο Tony για την καλύτερη ηθοποιό σε μιούζικαλ για την ερμηνεία της.

 

 

 

 

https://www.popup.gr/