«Στοπ» στον Τσιτσιπά από τον 18χρονο Αλκαράθ, προκρίθηκε η Σάκκαρη

«Στοπ» στον Τσιτσιπά από τον 18χρονο Αλκαράθ, προκρίθηκε η Σάκκαρη

Πρόωρο αντίο και στο φετινό US Open είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που γι΄ άλλη μια φορά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τρίτο γύρο στο Grand Slam της Νέας Υόρκης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 2-3 σετ (3-6, 6-4, 6-7/2, 6-0, 6-7/5) από τον 18χρονο Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ Γκάρφια, ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα που ξεπέρασε σε διάρκεια τις τέσσερις ώρες.

Ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να προκριθεί στους «16» του αμερικανικού Όπεν για τέταρτη συνεχή φορά, ενώ ο ανερχόμενος Αλκαράθ πήρε την πρόκριση της καριέρας του, που βρίσκεται στο ξεκίνημα, σε τέταρτο γύρο ενός Major τουρνουά.

Ταυτόχρονα, ο Ισπανός θα έχει να υπερηφανεύεται για την πρώτη νίκη του απέναντι σε αθλητή του Top-5 της παγκόσμιας κατάταξης, σε τουρνουά Grand Slam μάλιστα.

Ο νεαρός Ισπανός έπαιξε σε εντυπωσιακό για την ηλικία του επίπεδο, είχε συνεχώς το προβάδισμα στα σετ (1-0, 2-1) και δεν έχασε την ψυχολογία του όταν ο Τσιτσιπάς κατάκτησε το τέταρτο σετ για το 2-2 αφήνοντάς τον χωρίς γκέιμ.

Ο 23χρονος Έλληνας είχε το μομέντουμ με το μέρος του μετά το 6-0 αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε, καθώς επέτρεψε στον αντίπαλό του να ακολουθεί κατά πόδας στο τάι μπρέικ.

Ο Τσιτσιπάς προηγούνταν συνέχεια στο πέμπτο σετ αλλά δεν κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του, που άντεξε ως το τέλος και τώρα θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Πίτερ Γκογιόβτζικ (Νο 14), που με τη σειρά του απέκλεισε τον Δανό Χένρι Λαάξονεν με 3-6, 6-3, 6-1, 6-4.

Κάθε λόγο για να χαμογελάει είχε η Μαρία Σάκκαρη, μετά την εμφατική νίκη της επί της Πέτρα Κβίτοβα και την πρόκρισή της στον 4ο γύρο του US Open.
«Το παιχνίδι μου πάνω στη βασική γραμμή ήταν καλό. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις την Πέτρα (σ.σ. Κβίτοβα). Το σερβίς μου και οι επιστροφές ήταν καλές σήμερα. Είμαι πλέον 26, μεγαλώνω, δουλεύω το μυαλό και τη νοοτροπία μου. Ήμουν σκληρή με τον εαυτό μου κατά το παρελθόν. Θεωρώ πως είμαι στο σωστό δρόμο» τόνισε αρχικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και πρόσθεσε για τον χθεσινό (Παρασκευή, 03/09) αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά στο μονό των ανδρών, αλλά και τη δική της συνέχεια στο τουρνουά:

«Ο Στέφανος είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής, ήταν άτυχος εχθές. Δεν αισθάνομαι πίεση από τη χώρα μου. Είμαι υπερήφανη που εκπροσωπώ την Ελλάδα. Έχω αποδείξει ότι μπορώ να φτάσω μακριά σε ένα γκραν σλαμ. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και τώρα!».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ