Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Dick Miller, είχε παίξει σε αμέτρητες ταινίες, πέθανε 90 ετών

O Κώστας Τριανταφυλλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών, βυθίζοντας σε πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η ηθοποιός και χορογράφος Έρση Πήττα, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Άδικα και απροσδόκητα έχασε τη μάχη για τη ζωή του. Το θέατρο σήμερα πενθεί για άλλη μία απώλεια. Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος που υπηρέτησε με αφοσίωση το ελληνικό θέατρο, με σημαντική επίσης παρουσία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση μας άφησε πολύ νωρίς. Τα θερμά μου συλλυπητήρια εκφράζω στην οικογένειά του», έγραψε η Έρση Πήττα.

Ποιος ήταν ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Απόφοιτος της δραματικής σχολής Θεοδοσιάδη, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος είχε μια μακρά πορεία στο θέατρο, έχοντας παίξει μια μεγάλη γκάμα από σημαντικούς ρόλους σε όλα τα είδη θεάτρου, από Αρχαία Τραγωδία, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Γκόγκολ, Τσέχωφ, Ζολά και Λόρκα, μέχρι Ζαν-Πωλ Σαρτρ, σύγχρονο αμερικανικό δράμα αλλά και νεότερο ελληνικό δράμα και κωμωδία. Ο ηθοποιός έχει υπηρετήσει το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο στα σημαντικότερα ελληνικά θέατρα όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης, το Ανοιχτό Θέατρο, το Θέατρο Αμόρε, το Θέατρο Πόρτα και πολλά άλλα μεγάλα θεατρικά σχήματα.

Στην τηλεόραση, είναι γνωστοί οι ρόλοι που έχει παίξει σε πολλές δημοφιλείς ελληνικές σειρές όπως: Λουκάς Πασαμήτρος στο Έλα στη θέση μου, Στέφανος Τριανταφύλλου στο Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ, Ιπποκράτης Μπελούτσης στο Πενήντα-Πενήντα, Ευκλείδης Φωκάς στα Μυστικά της Εδέμ, Ανδροκλής Νικολαΐδης στους Συμμαθητές, Κάρολος Καρόλου στους Δροσουλίτες, Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ στο Ακριβή μου Σοφία, Δημήτρης Κοσμάτος στο Τελευταίο αντίο, Νότης Αγορογιάννης στο Υπογραφή Πρίφτης, Ταξίαρχος Αριστείδης Γκίκας στην Άμυνα ζώνης, Αντώνης στο Ταξίμ, Παντελής στο Φεύγα, Γιώργος στο Μια αγάπη, μια ζωή –μεταξύ πολλών άλλων– καθώς και στον κινηματογράφο σε ταινίες όπως Η γυναίκα είναι… σκληρός άνθρωπος, Paperboat, Νήσος, Απ΄ τα κόκαλα βγαλμένα και Αύριο θα ‘ναι Αργά.

Βιογραφία: Γεννήθηκε στο Αθήναιο Αρκαδίας και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Ως νέος ηθοποιός συνεργάστηκε με τους θιάσους Σμαρούλας Γιούλη, Διονύση Παπαγιαννόπουλου-Σταύρου Παράβα και Χρόνη Εξαρχάκου. Έκτοτε πραγματοποίησε μια σημαντική πορεία στο θέατρο, έχοντας ερμηνεύσει ένα μεγάλο εύρος από μείζονες ρόλους σε όλα τα είδη θεάτρου, από Σοφοκλή, Αισχύλο, Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Ουέμπστερ, Τσέχωφ, Λόρκα και Σαρτρ, μέχρι αμερικανικό δράμα (Ευγένιο Ο'Νηλ, Άρθουρ Μίλλερ, Τενεσί Ουίλιαμς, Θόρντον Ουάιλντερ, Τζόις Κάρολ Όουτς & Σαμ Σέπαρντ) αλλά και νέο ελληνικό δράμα και κωμωδία (Δημήτρη Κεχαΐδη, Άκη Δήμου, Αλέκο Σακελλάριο & Μποστ)

Από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που έχει ενσαρκώσει είναι οι: Τζο Κέλλερ στο "Ήταν Όλοι τους Παιδιά μου" του Άρθουρ Μίλλερ, Κιλρόυ στο "Καμίνο Ρεάλ" του Τενεσί Ουίλιαμς, Γκαρσέν στο "Κεκλεισμένων των Θυρών" του Ζαν-Πωλ Σαρτρ, Έρι Σμιθ στο "Χιούι" του Ευγένιου Ο'Νηλ, Παπλωματάς στο "Πανηγύρι" του Δημήτρη Κεχαΐδη, Χαρίλαος στη "Θεία απ' το Σικάγο" του Αλέκου Σακελλάριου, Ένορκος 3 στους "12 Ένορκους" του Ρέτζιναλντ Ρόουζ, Ξανθίας στους "Βατράχους" του Αριστοφάνη, Οιδίποδας στη "Μήδεια του Μποστ", Φρανκ Γκούλικ στις "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Όουτς, Γκίλμπερτ Χορν στο "Μαχαίρι στην Κότα" του Ντέιβιντ Χάρογεαρ, Κρέων στη "Μήδεια" του Ευριπίδη, Λανς στους "Δύο Ευγενείς από τη Βερόνα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Καρδινάλιος στη "Δούκισσα του Μάλφι" του Τζον Ούεμπστερ, Χάουαρντ Μπάλανταϊν στο "John Lennon" του Μαρκ Σεν Ζερμέν, Λάμαχος στους "Αχαρνής" του Αριστοφάνη, Θείος στη "Δόνια Ροζίτα" του Λόρκα, Κρέων στον "Οιδίποδα επί Κολωνώ" του Σοφοκλή, Στάλερ στο "Stallerhof" του Φραντς Ξάβερ Κρετς, Γιάκοφ στους "Τελευταίους" του Μαξίμ Γκόρκι, κος Βαν Ντάαν στο "Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ", έχοντας συνεργαστεί με το "Εθνικό Θέατρο", το "Κ.Θ.Β.Ε.", το "Θέατρο Τέχνης", το "Ανοιχτό Θέατρο", το "Θέατρο Αμόρε" και με τα περισσότερα μεγάλα ελληνικά θέατρα.

Ερμήνευσε τον ρόλο του Κρέοντα στη "Μήδεια" του Ευριπίδη, τον Παιδαγωγό στην "Ηλέκτρα" και τον Φύλακα στην "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στις παγκόσμιες περιοδείες του "Εθνικού Θεάτρου" (1997–1999 & 2002–2003) σε Κίνα, Ιαπωνία, Η.Π.Α., Αυστραλία, Βραζιλία, Ισραήλ, Κύπρο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Τουρκία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το 2001, έπαιξε τον Κήρυκα στην "Ορέστεια" ("Αγαμέμνων", "Χοηφόροι", "Ευμενίδες") του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, που αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του "Εθνικού Θεάτρου" στο "Φεστιβάλ Επιδαύρου" στην "Πολιτιστική Ολυμπιάδα του 2001".

Ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό από τους ρόλους του σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως οι "Έλα στη Θέση μου", "Κανείς δε Λέει σ' αγαπώ", "50-50", "Τα Μυστικά της Εδέμ", "Συμμαθητές", "Δροσουλίτες", "Ακριβή μου Σοφία", "Υπογραφή Πρίφτης", "Άμυνα Ζώνης", "Ταξίμ", "Φεύγα", "Το Τελευταίο Αντίο" και "Μια Αγάπη Μια Ζωή", καθώς και σε ταινίες όπως οι "Νήsos", "Η Γυναίκα Είναι Σκληρός Άνθρωπος", "Αύριο θα 'ναι Αργά" και "Απ' τα Κόκαλα Βγαλμένα". Έχει επίσης μια πολύχρονη πορεία στις μεταγλωττίσεις, έχοντας δανείσει τη φωνή του σε αρκετούς δημοφιλείς ήρωες κινουμένων σχεδίων, όπως οι: Μαύρος Πητ (Μίκυ Μάους), Όπτιμους Πράιμ ("Τρανσφόρμερς"), Μαμ-Ρα ("Θάντερκατς"), Τίγρης ("Γουίνι το Αρκουδάκι"), Κύριος Πατάτας ("Toy Story") και Cogsworth ("Η Πεντάμορφη και το Τέρας"). Έχει επίσης δανείσει τη φωνή του στη βραβευμένη ταινία "Το Ποντικάκι που Ήθελε να Αγγίξει Ένα Αστεράκι", καθώς και σε σειρές όπως η "Φρουτοπία", "Του Κουτιού τα Παραμύθια", η "Ψαροκωστούλα" και το "Κρα".