Μητσοτάκης για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά – Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν

Μητσοτάκης για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά – Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βαρυμπόμπη στις δηλώσεις του μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κινητό συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, στη Βαρυμπόμπη.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες εφιαλτικού καύσωνα.

Στη συνέχεια είπε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απώλεια ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά».

«Σημαντική δουλειά κυρίως από τα πεζοπόρα. Οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές που λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση. Δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει. Θα ζητήσω από όλους να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που με αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μία δύσκολη κατάσταση».

Από εδώ και στο εξής ξεκινάει η καταγραφή των ζημιών, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να καταλήξει ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και άνδρες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές, που λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν, από δω και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Έχουμε κάποιες μέρες ακόμα καύσωνα, μετά θα αρχίσουν οι άνεμοι, οπότε θα ζητήσω από όλους και από όλες να παραμείνουν σε απόλυτη εγρήγορση, ώστε η ζημιά που θα γίνει από δω και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Και πάλι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες του πυροσβεστικού σώματος, της αστυνομίας, εθελοντές μας, που με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι: «Από τα 4 μέτωπα το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό. Έχουμε δουλειά στο πεδίο και μέσα στις ρεματιές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προχωρήσαμε σε απομακρύνσεις και εκκενώσεις. Υπήρχε μια σχετική άπνοια που βοήθησε. Πλέον τα εναέρια έχουν συγκεκριμένη αποστολή και να πάμε σε μία οριοθέτηση της κατάστασης».