Ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσούν με τον ιό, πέφτει, μπορείτε να μας πείτε την βασική αιτία που δεν θέλετε να εμβολιαστείτε;

Ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσούν με τον ιό, πέφτει, μπορείτε να μας πείτε την βασική αιτία που δεν θέλετε να εμβολιαστείτε;

Τα στοιχεία δεν είναι και αισιόδοξα, πέρυσι τέτοιες μέρες, θύματα και κρούσματα ήταν σαφώς λιγότερα, κινδυνεύουμε να έχουμε πολύ άσχημο φθινόπωρο, αφού είναι Αύγουστος και δεν έχουμε ησυχάσει.

Ειλικρινά χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης θα ήθελα να μου πείτε ποιος είναι ο βασικός λόγος που δεν θέλετε να εμβολιαστείτε, όχι υπεκφυγές, πραγματικά το τι πιστεύετε. Ρώτησα το ίδιο σε μία επισκέπτρια στο Facebook που έγραψε ότι δεν θέλει να μπει κάτι ξένο στο σώμα της και τους 50 περίπου που επικρότησαν με την άποψη της, κανείς δεν απάντησε, το ίδιο και άνθρωπος από το κοντινό περιβάλλον μου που μου απάντησε 'δεν ξέρω' και αφού επέμενα μου είπε, και που ξέρω τι θα πάθω σ ε20 χρόνια αν κάνω το εμβόλιο.

Παρακαλώ, βρίστε με, αν σας ευχαριστεί, άλλωστε ο Πετρίδης λέει ότι μ' αρέσει, η αλήθεια όμως είναι ότι δεν μ' αρέσει καθόλου, αλλά δεν θα σταματήσω να γράφω αυτά που πιστεύω και που μπορείτε να γράφετε και εσείς.

Μίλαγα χθες με μία ξαδέλφη μου και μου είπε την ιστορία μιας φιλικής οικογένειας με 5 μέλη. όλοι αρνητές, κόλλησε ο γιος, το μετέφερε σε όλους, ο πατέρας, σχετικά νέος πέθανε, ο γιος έπαθε κατάθλιψη γιατί πιστεύει ότι αυτός φταίει.

Κώστας Ζουγρής

Σας παραθέτω τα τελευταία σημερινά στοιχεία:

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 188 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.815 ασθενείς, το πόσοι δεν τα κατάφεραν το ξέρουμε . Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 167 (ημερήσια μεταβολή +2.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 173 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).