Ταξιδεύοντας στα νησιά μας. Ανάφη: Ομορφιά αναλλοίωτη στο χρόνο

Ταξιδεύοντας στα νησιά μας. Ανάφη: Ομορφιά αναλλοίωτη στο χρόνο

Θέλω να αποφύγω την πολυκοσμία του Αυγούστου. Πού να κολυμπήσω; Στους Αγίους Αναργύρους. Από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες του νησιού, απαιτεί, αφού σταθμεύσετε το όχημά σας, να περπατήσετε σε ένα μικρό μονοπάτι. Δεν είναι οργανωμένη, έχει χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

Πού θα ευχαριστηθώ δείπνο με θέα; Στο Στέκι (τηλ. 22860-61380), στη Χώρα, δίπλα στην πλατεία. Έχει ίσως την καλύτερη θέα στη θάλασσα, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Ψαρόσουπα, καλαμάρι γεμιστό, ψητά λαχανικά και σαλάτες από το μποστάνι τους.

Ξενυχτάει η Ανάφη; Πρώτα θα δείτε την ανατολή και μετά θα φύγετε. Έτσι κάνουν οι περισσότεροι που πάνε στις Μάντρες, το θρυλικό μπαρ του νησιού, που λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια. Εναλλακτική ροκ μουσική και καλά ποτά. Αν φυσάει, ο αέρας θα αποτέλεσει άλλη μία… πρόκληση της βραδιάς.

Πού θα ζήσω την ωραιότερη ανατολή; Ο Κάλαμος είναι το ψηλότερο σημείο του νησιού (460 μ.) και στην κορυφή του στέκει ένα μικρό λευκό εκκλησάκι, η Παναγιά η Καλαμιώτισσα. Πάρτε υπνόσακο και προμήθειες και ξεκινήστε την ανάβαση το απόγευμα. Θα σας πάρει περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά περπάτημα μέσα στο άγονο τοπίο, με εκπληκτική όμως θέα στο Αιγαίο και στα γύρω νησιά. Η διανυκτέρευση στον περίβολο του μοναστηριού είναι εμπειρία ζωής.

Καθημερινή, της Λίνας Καπετάνιου