Κικίλιας: Αυτά είναι τα μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό

Κικίλιας: Αυτά είναι τα μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό

Τα κίνητρα στους επαγγελματίες υγείας και συγκεκριμένα στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να τονωθεί περισσότερο το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που πηγαίνει λοιπόν ο πολίτης να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται δέκα ευρώ στον λογαριασμό του κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού », ανέφερε ο κ. Κικίλιας λέγοντας πως τώρα θα πάμε «πόρτα πόρτα» για να εμβολιαστούν όλοι.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως οι ιδιώτες γιατροί που θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στο ιατρείο τους θα παίρνουν από το κράτος 20 ευρώ, από 3 ευρώ που έπαιρναν μέχρι σήμερα.

Τέλος οι ιατροί που θα εμβολιάζουν κατάκοιτους συμπολίτες μας στα σπίτια τους θα παίρνουν αποζημίωση 50 ευρώ, από 20 ευρώ που αμείβονταν.

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι και on alert για παν ενδεχόμενο. Βλέπουμε πως συνεχώς αυξάνονται τα νούμερα όσων έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε στο Οpen ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως πρέπει να κάνουν όλοι το καθήκον τους και να εμβολιαστούν.

Σχετικά με τη Μύκονο, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει νηφαλιότητα και ψυχραιμία, ενώ ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στα μικρά νησιά.«Ας εμβολιαστούμε όλοι, για να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαιρί», σημείωσε.

Ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε -απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι ο Ανδρέας Ξανθός ήταν ο πρώτος που σε ανύποπτο χρόνο μίλησε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς υγειονομικών: «Ή μπορείς να ελέγξεις το κόμμα σου, ή αλλιώς αφήνεις πόρτες και παράθυρα ορθάνοιχτα σε άλλες ερμηνείες. (…) Το ποιο σημαντικό απ όλα: Ο κ. Ξανθός, πριν από πολλούς μήνες, στη ενημέρωση των κομμάτων για την πανδημία, πριν καν τοποθετηθεί οποιοδήποτε άλλο κόμμα είχε μιλήσει για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς υγειονομικών. Και το είχε θέσει – όχι τώρα όταν η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια- τόσους μήνες πριν. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη διγλωσσία, την επίθεση που είδα χθες [σ.σ. την Πέμπτη 22 Ιουλίου]».

In.gr