Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά

Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά

Τον κώδωνα του κινδύνου προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κρούει ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης. Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, σημειώνει ότι το 4ο κύμα της πανδημίας θα πλήξει σχεδόν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«ALERT ΠΡΟΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ

Το 4ο κύμα της Πανδημίας το φθινόπωρο θα σας αφορά σχεδόν αποκλειστικά. Οι περιπτώσεις βαριάς νόσου και θανάτου θα σας αφορούν σχεδόν κατά 95%. Επειδή θα είστε η μειοψηφία (περίπου το 70% θα έχει εμβολιαστεί) θα είναι δύσκολη η κοινωνική και οικονομική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown που θα σας προστατεύσει.

Το πολύ επικίνδυνο νέο στέλεχος του ιού, το Delta της Ινδίας που επικρατεί ταχύτατα λόγω της μεγαλύτερης κατά 60% μολυσματικότητας, καλύπτεται από τον πλήρη εμβολιασμό και με τις δυο δόσεις των Pfizer και AstraZeneca εμβολίων (αναμένουμε τα αποτελέσματα για τα Moderna και J&J), η μια δόση δεν προστατεύει (δημοσιευμένα δεδομένα πριν λίγες μέρες από το Public Health England αλλά και το Francis Crick Institute).

Η πλήρης λοιπόν προστασία από το Delta στέλεχος απαιτεί 40-80 μέρες για πλήρη εμβολιασμό. Ανεμβολίαστοι γρηγορείτε … (**)

ΔΗΛΩΣΗ

Δεν έχω μετοχές και οποιαδήποτε οικονομική η επιστημονική σχέση με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία των εμβολίων κατά της Covid19.»

Πηγή: Καθημερινή