Τσιτσιπάς, έχει κερδίσει δύο φορές τον σπουδαίο Τζόκοβιτς, ζαλίζουν τα χρήματα που κερδίζουν οι πρωταθλητές στο τένις

Τσιτσιπάς, έχει κερδίσει δύο φορές τον σπουδαίο Τζόκοβιτς, ζαλίζουν τα χρήματα που κερδίζουν οι πρωταθλητές στο τένις

Από την πρώτη του νίκη το 2018 κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Masters 1000 του Τορόντο μέχρι τη συγκλονιστική νίκη (με ανατροπή από το 0-2 σετ) επί του Ναδάλ τον περασμένο Φεβρουάριο ο Στέφανος, η ανερχόμενη δύναμη του παγκόσμιου τένις, έχει δείξει τις δυνατότητές του.

Οι μάχες του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσες και ο Τσιτσιπάς σε έξι αναμετρήσεις μαζί του έχει καταφέρει να πάρει δυο νίκες.

Πλην του Τορόντο, ο Στέφανος επικράτησε του «Νόλε» και στον προημιτελικό του Masters 1000 στη Σανγκάη το 2019.

Το 2020 ο Σέρβος πήρε το αίμα του πίσω σε δυο πολύ κρίσιμους αγώνες. Στον τελικό του Ντουμπάι με 2-0 σετ και στον ημιτελικό του Roland Garros, όπου ο Τζόκοβιτς επικράτησε με 3-2 σετ.

Με τα χρήματα που θα πάρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον τελικό θα σπάσει ένα ακόμα φράγμα αφού θα μπει στη 40άδα όλων των εποχών στα χρηματικά έπαθλα.

Μέχρι στιγμής ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει βγάλει από τα χρηματικά έπαθλα περίπου 12,2 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται στην 43η θέση της σχετικής λίστας. Μετά την πορεία του στο Roland Garros θα σπάσει το φράγμα της 40άδας και μένει να δούμε πόσο ψηλά θα πάει.

Σε περίπτωση ήττας θα φτάσει τα 12,9 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι στην 38η θέση, ενώ σε περίπτωση νίκης στα 13.6 εκατομμύρια ευρώ και μία θέση ψηλότερα.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ATP, ο Έλληνας τενίστας από τα τουρνουά που έχει παίξει όλα αυτά τα χρόνια έχει βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό στο Μονακό 13.975.848 δολάρια.