Euroleague: Θρυλική ανατροπή και στον τελικό του πόλο τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Euroleague: Θρυλική ανατροπή και στον τελικό του πόλο τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Με... θρυλική ανατροπή στην τελευταία περίοδο η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού επικράτησε με 9-8 της Ούιπεστ στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Final 4 της Euroleague και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (01/05, 21.15) θα διεκδικήσει την επιστροφή της στον ευρωπαϊκό θρόνο μετά το 2015 και τον θρίαμβο του Παρισιού.

Μπορεί ο Ολυμπιακός ν΄ αγωνίστηκε χωρίς ξένες, ωστόσο, το πάθος των κοριτσιών που έπαιξαν, σε συνδυασμό με το άψογο κοουτσάρισμα από τον Χάρη Παυλίδη, αποδείχθηκαν ικανά για να φτάσουν οι «ερυθρόλευκες» στη νίκη-πρόκριση στον τελικό.

Η ελληνική ομάδα απέκλεισε την «οικοδέσποινα» του Final 4 που διεξάγεται στη Βουδαπέστη και περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στον αγώνα που θα κρίνει το νέο πρωταθλητή Ευρώπης, ο οποίος θα προκύψει από τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ντουναϊσβάρος και στην Ουραλότσκα.

Ο Ολυμπιακός αναζητεί την επανάληψη του θριάμβου του το 2015 στο Final Four του Πειραιά, όπου νικώντας τότε τη Σαμπαντέλ (10-7) ανέβηκε στο θρόνο της Ευρώπης.

Στο τέλος του 3ου οκτάλεπτου ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 7-6 από τις γηπεδούχες, αλλά στην τελευταία περίοδο με «σκυλίσια» άμυνα κι επιμέρους σκορ 3-1 πήρε τη σπουδαία πρόκριση και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα επιδιώξει την... διπλή Ανάσταση!

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Τορνάρου, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

Ουίπεστ (Μπενζούρ): Γκανγκλ, Νταβίντ, Αμπέ - Αντάλ 1, Παρκς 1, Σουκς, Κέστελι 1, Μπάκσα 1, Φάραγκο 1, Ζέγκεντι, Ριμπάνσκα 1, Τέλες, Περεστέγκι 1, Κάκας