Μεγάλη η ζήτηση στα ραντεβού στους 30αρηδες και 40αρηδες – Νέες εμβολιαστικές γραμμές και κέντρα

Μεγάλη η ζήτηση στα ραντεβού στους 30αρηδες και 40αρηδες – Νέες εμβολιαστικές γραμμές και κέντρα

Λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44, που άνοιξε απόψε, θα υπάρξει άμεσα απόψε αύξηση εμβολιαστικών γραμμών στα υφιστάμενα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι εμβολιαστικές γραμμές από έξι θα γίνουν οκτώ.

Ανάλογος σχεδιασμός γίνεται και για νέα εμβολιαστικά κέντρα. Από τις αρχές Μαΐου θα υπάρχουν αθροιστικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 20.00 άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού για το εμβόλιο κατά της Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών.

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν το σχετικό μήνυμα ώστε να μπουν στον κόμβο του emvolio.gov.gr και να κανονίσουν το ραντεβού τους.

Για τους πολίτες 40-44 ετών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση η πλατφόρμα ανοίγει την Πέμπτη (29/4) στις 8:00 πμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα ραντεβού.

Όσοι πολίτες έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν το εξής μήνυμα:

emvoliooo2

Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν σε αυτή την ιστοσελίδα και βάζουν τα στοιχεία τους.

emvoliooo3

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για άμεσο εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca έδειξε η ηλικιακή ομάδα 30-39, με πάνω από 100.000 άτομα να έχουν κλείσει ήδη το ραντεβού τους έως το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε λόγο το πρωί της Μ. Τετάρτης για οριστικοποίηση ήδη τουλάχιστον 103.000 ραντεβού των πολιτών 30-39 ετών. Όπως είπε, πρόκειται για σημαντικό αριθμό που πρόκειται να ανέβει περαιτέρω.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, είπε: «Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

Η υποχρέωση όσων θέλουν να εμβολιαστούν στις ηλικίες αυτές να λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca κάθε άλλο παρά φαίνεται να εμποδίζει την κατηγορία αυτή να επιβεβαιώσει την ημερομηνία εμβολιασμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ