Αβέβαιο το μέλλον του Πέτρου Φιλιππίδη, αν επαληθευτούν δικαστικά οι καταγγελίες

Πέτρος Φιλιππίδης : Η πώληση του σπιτιού του και η μετακόμιση στο χωριό της μητέρας του

Η αντίστροφη μέτρηση για τον γνωστό ηθοποιό άρχισε μετά τις καταγγελίες των συναδέλφων του Αννας – Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη, ενώ ακολούθησαν κι άλλες γυναίκες. Συνάδελφός του τον κατηγόρησε επίσης για εργασιακό εκφοβισμό και ξυλοδαρμό. Οι φάκελοι με τις καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη έμοιαζαν με «βουνό» και ανάμεσά τους υπήρχαν και τρεις καταγγελίες που πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης: μια για βιασμό και δύο για απόπειρες βιασμού.

Με όλα αυτά να έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας, στην περίπτωση ενός τόσο λαμπερού «αστεριού» του θεάτρου και της τηλεόρασης , η πτώση ήταν τόσο απότομη και βαθιά σαν να έπεσε κομήτης στον καλλιτεχνικό χώρο. Οι πόρτες έκλεισαν, οι παλιοί φίλοι τον εγκατέλειψαν.

Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός
H εισαγγελική έρευνα για τον Πέτρο Φιλιππίδη έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία. Στα χέρια των δικαστικών αρχών βρίσκονται στοιχεία για τις τρεις καταγγελίες κατά του κωμικού ηθοποιού που αρχικά είχαν κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Η μια καταγγελία αφορά για βιασμό το 2008 (έχει παραγραφεί), ενώ δύο καταγγελίες αφορούν απόπειρα βιασμού – μια το 2010 και μια το 2014 (δεν έχει παραγραφεί).

Aπό τις δύο καταγγελίες για απόπειρα βιασμού, φαίνονται κάποια κοινά στοιχεία στον τρόπο δράσης του ηθοποιού: η απομόνωση του θύματος, οι ψεύτικες υποσχέσεις για επαγγελματική βοήθεια, το γδύσιμο, η απαίτηση να ικανοποιηθεί εδώ και τώρα, η χυδαιότητα και φυσικά οι απειλές όταν αυτές δεν συναινούσαν.

Σχεδόν μόνος, με τους περισσότερους φίλους να τον έχουν εγκαταλείψει, μιλά συνεχώς με τον δικηγόρο του προετοιμάζοντας την υπερασπιστική του γραμμή και ταυτόχρονα βλέπει την απόσταση ανάμεσα στον ίδιο, τη γυναίκα και τον μοναχογιό του να μετατρέπεται σε χάσμα με πολλές εντάσεις και ομηρικούς καβγάδες που έχουν κάνει αφόρητο το κλίμα στη βίλα του Ψυχικού.

Παράλληλα, όλη η οικογένεια αισθάνεται αποκομμένη από τον κόσμο. Με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του Φιλιππίδη ακόμη και μία απλή βόλτα, που θα μπορούσε να αποδειχθεί ευεργετική και να καθαρίσει το μυαλό, δείχνει δύσκολη και ριψοκίνδυνη επιλογή.

Πηγή: In.gr