Πέτρος Φιλιππίδης : Περιμένει τι θα δείξει η δικαστική έρευνα των καταγγελιών εναντίον του

Πέτρος Φιλιππίδης : Περιμένει τι θα δείξει η δικαστική έρευνα των καταγγελιών εναντίον του

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποτελεί μια ισχυρή μονάδα στο ελληνικό θέατρο.

Από την εποχή του «Χάι Ροκ» και τις στενές σχέσεις που διατηρούσε και μετέπειτα με ισχυρούς παράγοντες των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ο Φιλιππίδης έλυνε και έδενε, σε παραγωγές θεατρικές και τηλεοπτικές, προσλαμβάνοντας, απολύοντας αλλά ακόμα και τιμωρώντας όποιον και όποια δε του άρεσε.

Τα κασέ του ήταν πάντα πολύ ψηλά και ο ίδιος δεν έκρυβε τον πολυτελή και άνετο τρόπο ζωής του.

Όπως δεν έκρυβε ότι είναι ένας άνθρωπος με εξουσία, κάτι που δήλωνε με το καλημέρα σε κάθε συνομιλητή του σχετικά με το ποιος έχει το πάνω χέρι.

Όμως, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» αφού γύρω από το όνομά του γίνεται λόγος για λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Και είναι η πρώτη φορά που στο ΣΕΗ έχουν φτάσει δεκάδες καταγγελίες.

Την αρχή έκαναν τρεις ηθοποιοί, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασσπούλου και η Λένα Δροσάκη αναφέροντας συγκεκριμένα περιστατικά επί και εκτός σκηνής για ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν περίμεναν ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Πέτρος Φιλιππίδης ο λαμπερός απόφοιτος του «Θεάτρου Τέχνης» που έχει ξεχωρίσει για την κωμική του στόφα θα παρακολουθούσε μετά από 35 χρόνια μιας επιτυχημένης καριέρας, τη χιονοστιβάδα των καταγγελιών.

Οι φήμες τις τελευταίες ημέρες ολοένα και πλήθαιναν για καταγγελίες που αφορούν το όνομά του.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τον Πέτρο Φιλιππίδης καθώς ο φάκελος με τις καταγγελίες σε βάρος του έχει ήδη παραδοθεί από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) στην Εισαγγελία και η διαδικασία εξέτασης των καταγγελλόντων και των μαρτύρων ξεκινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος περιλαμβάνει ήδη οκτώ επώνυμες καταγγελίες, ενώ μία ακόμη γυναίκα που τον έχει καταγγείλει δημοσίως με συνέντευξή της αναμένεται να κληθεί να καταθέσει. Στις καταγγελίες σε βάρος του ο ηθοποιός έχει να αντιπαραθέσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό μαρτύρων υπεράσπισης που αυτή την ώρα φτάνουν πάνω από 50.

Η κοινωνία έχει πραγματικά σοκαριστεί από όσα ακούγονται για τον γνωστό ηθοποιό

Προς το παρόν ο Πέτρος Φιλιππίδης κρατάει κλειστό το… στόμα του για τις καταγγελίες που συνεχώς προκύπτουν.

Η τελευταία είναι του Γιώργου Ψάλτου, ο οποίος τον καταγγέλλει για ξυλοδαρμό σε συγκεκριμένη σκηνή του έργου «Φον Δημητράκης» επί μία ολόκληρη σεζόν, κάνοντας λόγο για ανελέητο ξύλο.

«Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή», έχει αναφέρει ο ηθοποιός.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, ο κ. Ψάλτου δεχόταν ανελέητο ξύλο επί σκηνής από τον κ. Φιλιππίδη, κάτι βέβαια που δεν γινόταν αντιληπτό στο κοινό που παρακολουθούσε.

Από τις κακουχίες, ο κ. Ψάλτου έπαθε θλάση και φλεγμονή, ωστόσο το υπέμενε καθώς βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει.

In.gr