Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα και κρίθηκε προφυλακιστέος

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα και κρίθηκε προφυλακιστέος

Όταν αποθεωνόταν έναν χρόνο πριν ο Δημήτρης Λιγνάδης στην πρεμιέρα της παράστασης «Μακμπέθ» δεν φανταζόταν ότι η κατάρα που συνοδεύει αιώνες το αριστουργηματικό έργο του Σαίξπηρ θα ξεσπούσε πάνω του.

Λίγο καιρό αργότερα καθώς και όλα όσα περιγράφονται στην ιστορία του βασιλιά Μακμπέθ, στην οποία αποτυπώνεται η αδυναμία του ανθρώπου να διακρίνει το καλό από το κακό, την επιθυμία από το φόβο, το φως από το σκοτάδι αλλά και το κυνήγι της εξουσίας που συχνά οδηγεί στα μεγαλύτερα εγκλήματα, μοιάζουν να επιβεβαιώνονται σχεδόν μοιραία.

Ο Μακμπέθ είναι στρατηγός στον στρατό του Σκώτου βασιλιά Ντάνκαν. Επιστρέφει νικητής και διψασμένος για εξουσία. Υποκινείται από τη σύζυγό του αλλά και από το Πεπρωμένο του. Τρεις μάγισσες του έχουν δώσει το στίγμα της μοίρας του: είναι γραπτό του να γίνει βασιλιάς. Η δίχως όριο φιλοδοξία του τον οδηγεί στα πιο αποτρόπαια εγκλήματα. Ο ένας φόνος οδηγεί σε έναν επόμενο. Η πτώση θα είναι το ίδιο ηχηρή.

Αυτός έμελλε να είναι ο τελευταίος ρόλος που έπαιξε ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης, τουλάχιστον με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

In.gr