Από αύριο πιο αυστηρό γενικό lockdown, αλλά χωρίς ελέγχους είναι σαν να μην υπάρχει

Από αύριο πιο αυστηρό γενικό lockdown, αλλά χωρίς ελέγχους είναι σαν να μην υπάρχει

Αυτή η χώρα δεν θα πάψει ποτέ να λειτουργεί με τον ίδιο ανεύθυνο τρόπο. Απαγορεύσεις χωρίς ελέγχους, ανακοινώσεις για κρούσματα χωρίς να γίνεται ο απαραίτητος αριθμός των τεστ.

Ποιοι έχουν την δυνατότητα να δώσουν 60 ευρώ για να κάνουν το τεστ; οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες παίρνουν τις γνωστές άδειες των εορτών, όλα υπολειτουργούν, μόνο οι πικραμένοι του διαδικτύου κάνουν σταθερά την δουλειά τους και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κίνδυνος είναι ανύπαρκτος.

Είναι οι ίδιοι που δεν θέλανε να φορέσουν ζώνη ασφαλείας στα αυτοκίνητα, οι ίδιοι που δεν θέλουν να σταματήσουν να καπνίζουν σε χώρους που βρίσκονται μη καπνιστές, δεν ήθελαν να πληρώνουν στα διόδια, ούτε τους φόρους τους στις κακές κυβερνήσεις.

Τώρα θα αρχίσουν να παραπονούνται γιατί δεν έχουμε εμβόλια, ενώ μέχρι τώρα δεν ήθελαν να τα κάνουν. Παίζουν μόνοι τους σε ένα γήπεδο που όποιος θέλει να εφαρμόζονται οι νόμοι είναι σχεδόν φασίστας.

Κώστας Ζουγρής

Τα νέα μέτρα από το πρωί της Κυριακής, πριν από μία εβδομάδα έβαζα τον εξής τίτλο Περιφρόνηση στο Lockdown, γεμάτοι οι δρόμοι, μετά τις γιορτές το κλάμα

Από αύριο μέχρι τις 11 Ιανουαρίου σταματάει η παράδοση εκτός, η λειτουργία κομμωτηρίων, ΚΤΕΟ. Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9 έως 5 το πρωί. Όλα τα νέα μέτρα.

Νέο γενικό lockdown ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας και για μία εβδομάδα. Από αύριο μέχρι τις 11 Ιανουαρίου σταματάει η παράδοση εκτός, η λειτουργία κομμωτηρίων, ΚΤΕΟ. Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9 έως 5 το πρωί.

Συγκεκριμένα στην έκτακτη ενημέρωσή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως τα νέα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίζεται.

Περίπου 2.500 ασθενείς πέρασαν τις γιορτές σε κλίνες Covid-19.

«Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται, για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς η βελτίωση έρχεται δύσκολα και αργά», ανέφερε ο κ. Πέτσας τονίζοντας πως πρέπει τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Για τον λόγο αυτό από αύριο Κυριακή μέχρι την Δευτέρα 11/1 αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών.

Τι θα ισχύσει από αύριο στις 6:00 το πρωί

Τέλος στο click away
Ξανακλείνουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ,
Δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα
Δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων στα Θεοφάνεια
Από τις 9 μέχρι 5 το πρωί επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, με εξαίρεση εργαζομένους και μετακίνηση σε φαρμακείο ή νοσοκομείο.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11/1.

Από αύριο Κυριακή μέχρι την Δευτέρα 11/1 αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών.
Από την κυβέρνηση αναφέρουν:

1ον. Η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. Πρώτα τα σχολεία.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
2ον. Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

3ον. Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.