Η μη διενέργεια των απαραίτητων τεστ κάθε μέρα, είναι πρόβλημα στο σύστημα υγείας

Η μη διενέργεια των απαραίτητων τεστ κάθε μέρα, είναι πρόβλημα στο σύστημα υγείας

Δεν είμαι λοιμωξιολόγος, ούτε όμως και συνωμοσιολόγος, πιστεύω στον κίνδυνο του ιού, αλλά αδυνατώ να κατανοήσω το πώς μπορούμε να έχουμε μία σωστή εκτίμηση κάθε μέρα με το να κάνουμε τόσα λίγα τεστ.

Κανείς δεν μας δίνει τον αριθμό των τεστ που γίνονται ή δεν τα βλέπω εγώ,

Άκουσα πριν από λίγο στην Αγγλία τα κρούσματα είναι 53.000 σήμερα, ανέβηκαν κατά 12000 από χθες και εδώ 1147. Προφανώς δεν θα είναι εύκολη η διαδικασία του να κάνεις τεστ και θα κοστίζει.

Δεν πιστεύω ότι έχουμε τόσα λίγα κρούσματα, οι νεκροί κάθε μέρα δείχνουν το αντίθετο, αλλά όταν τα ΣΚ πέφτουν επειδή δεν κάνουν τεστ, ζούμε στα τυφλά

Οι Άγγλοι έχουν αυστηρό Lockdown και δεν μπορεί η διαφορά να είναι τόσο μεγάλη, στους νεκρούς πλησιάζουμε την σωστή αναλογία, στα κρούσματα γιατί όχι.

'Ενα άλλο θέμα είναι ότι βγαίνει ο κάθε ένας στο διαδίκτυο και λέει χωρίς συνέπειες ό,τι θέλει και μόλις του λένε τι είπες, τα γυρίζει λέγοντας δεν είπα αυτό, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου και άλλες μπούρδες για να κερδίσει λίγη δημοσιότητα ή από χαζομάρα.

Κώστας Ζουγρής

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα, 1.047 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 136.976, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.

Β. Κικίλιας: Η προτεραιοποίηση έγινε από την Επιτροπή Εμβολιασμών - Θα διορθώνουμε τις όποιες αστοχίες στην εφαρμογή ενός τεράστιου εγχειρήματος

5.380 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40.566 (29.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 458 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 140 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 877 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.730 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1923 (40.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.