Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα – Πρώτη η νοσηλεύτρια του «Ευαγγελισμού»

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα – Πρώτη η νοσηλεύτρια του «Ευαγγελισμού»

Ο πρώτος εμβολιασμός στη χώρα μας που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους κατά του κοροναϊού είναι γεγονός!

Ο πρώτος πολίτης που εμβολιάστηκε είναι η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ανοίγοντας έτσι το πρόγραμμα «Ελευθερία».

Η κ. Καμπισιούλη ήταν χαμογελαστή την ώρα του εμβολιασμού, ενώ μάλιστα σήκωσε τον αντίχειρα υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων για να δείξει ότι όλα πήγαν εντάξει.

Πρόκειται για έμπειρη νοσηλεύτρια καθώς εργάζεται αρκετά χρόνια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ πλέον είναι και υπεύθυνη τομεάρχης των ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

«Νομίζω ότι σήμερα πολλοί με ζηλεύουν»
«Νομίζω ότι σήμερα είναι πολλοί αυτοί που με ζηλεύουν. Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να είναι στη θέση μου» δήλωσε στην ΕΡΤ η πρώτη γυναίκα που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα λίγο πριν τη λήψη του εμβολίου.

Σειρά έχει ο φιλοξενούμενος στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ευαγγελισμού, Μιχάλης Γιοβανίδης.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια τιτάνια προσπάθεια κατά της πανδημίας του κοροναϊού έχει ξεκινήσει ταυτόχρονα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς τα προηγούμενα 24ωρα παραδόθηκαν ταυτόχρονα χιλιάδες δόσεις σε όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν σήμερα, μεταξύ άλλων κρατών, στην Γαλλία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Κύπρο, την Εσθονία, την Πολωνία κ.α.

Κικίλιας : Στον Ευαγγελισμό για τον πρώτο εμβολιασμό – Τι δήλωσε
Λίγη ώρα πριν πραγματοποιηθεί ο πρώτος εμβολιασμός στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», έφτασε εκεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του σχεδίου «Ελευθερία».

Όπως είπε «είναι δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα και χρειάζεται πολύ προσεκτικό σχεδιασμό».

Δήλωσε βέβαιος ότι «όλα θα πάνε καλά».

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι «πρώτη εμβολιάζεται μία νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση «Ελευθερία»».

Αναφέρθηκε και στο ότι σήμερα εμβολιάζονται και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία «συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασία από την covid-19».

Εμβόλια: Έφτασαν νωρίς το πρωί στα 5 νοσοκομεία
Υπενθυμίζεται πως ο εμβολιασμός θα γίνει σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής: Ευαγγελισμό, Αττικόν, Σωτηρία, Θριάσιο και Ασκληπιείο της Βούλας.

Οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων παραδόθηκαν στα νοσοκομεία νωρίς το πρωί.

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε συνοδεία περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ και οχήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το ειδικά διαμορφωμένο όχημα έφτασε συνοδεία της αστυνομίας και κλιμακίων του ΕΟΔΥ.

Λίγο νωρίτερα τα πρώτα εμβόλια παραδόθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν.

Η διαδικασία
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν σε κάθε νοσοκομείο 50 άτομα, μια διαδικασία που θα εξελιχθεί ταυτόχρονα από τη μια το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα.

Εκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα πολιτικά στελέχη που θα εμβολιαστούν, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, έχει σχεδιαστεί να εμβολιαστούν και οι διευθυντές όλων των νοσοκομείων της Αττικής, καθώς και οι προϊστάμενοι κάθε τμήματος των νοσοκομείων.