Είναι οι Ολυμπιακοί, οι λιγότερο απαιτητικοί φίλαθλοι στον πλανήτη;

Είναι οι Ολυμπιακοί, οι λιγότερο απαιτητικοί φίλαθλοι στον πλανήτη;

Σταθερά εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής στο Ελληνικό πρωτάθλημα με ελάχιστες εξαιρέσεις, ειδικά στα τελευταία χρόνια που η κατάσταση για το Ελληνικό ποδόσφαιρο άγγιξε τον απόλυτο πάτο με απομάκρυνση των φιλάθλων και μείωση του ενδιαφέροντος για το άθλημα.

Αντίθετη η πορεία στην Ευρώπη όπου μάταια εδώ και σχεδόν μισό αιώνα προσπαθεί για μία διάκριση χωρίς να τα καταφέρνει.

Κάθε χρόνο έχουμε μερικές καλές εμφανίσεις, συχνές νίκες επί ισχυρών αντιπάλων, αλλά στο τέλος έρχεται ο αποκλεισμός για τον οποίο φταίνε πάντα η ατυχία, οι διαιτητές, αλλά και όταν δεν υπάρχουν στοιχεία να επικαλεστούν κάτι τέτοιο, στωικά πάνε παρακάτω και με εντυπωσιακές νίκες, όπως αυτή με τον Άρη, ή τον Παναθηναϊκό, ξεχνούν το Champions League και πάνε παρακάτω.

Δηλαδή είναι το ακριβώς αντίθετο των οπαδών του Παναθηναϊκού που πάντα γκρίνιαζαν μέχρι που 'σκότωσαν' την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός, σταθερά εδώ και χρόνια φτιάχνει παίκτες και τους πουλάει με αρκετά χρήματα ενώ έχει έναν από τους πιο εύρωστους οικονομικά προέδρους στην Ευρώπη, παρ' όλα αυτά κανείς δεν μιλάει.

Όμως χαμένο βγαίνει το Ελληνικό ποδόσφαιρο που θα μπορούσε να έχει μία καλή παρουσία στην Ευρώπη με τον σταθερά δυνατό Ολυμπιακό.

Οι Ολυμπιακοί σαν οπαδοί είναι κακομαθημένοι, τα θέλουν όλα δικά τους στην Ελλάδα, αφού είναι και η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς, όμως είναι πάντα πειθαρχημένοι και ποτέ δεν κατηγορούν τα τελευταία 20 χρόνια αυτούς που κατευθύνουν την τύχη της ομάδας τους, αυτό είναι και το σωστό, μέχρι ένα σημείο όμως.

Κώστας Ζουγρής

ΥΓ Γράφουμε αυτά και ζητάμε και βοήθεια, για φαντάσου, αδιόρθωτοι είμαστε αφού κάνουμε το αντίθετο από όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα που μόνιμα χαϊδεύουν τους οπαδούς επειδή δεν χαζοί σαν κι εμάς.