Μπιλ Γκέιτς: 50% μείωση στα επαγγελματικά ταξίδια μετά την πανδημία

Μπιλ Γκέιτς: 50% μείωση στα επαγγελματικά ταξίδια μετά την πανδημία

''Ο κορονοϊός θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν και διεξάγουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους, ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας'', δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

"Η εκτίμησή μου είναι ότι πάνω από το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών και πάνω από το 30% των ημερών που περνούν οι εργαζόμενοι στο γραφείο θα εκλείψουν", ανέφερε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια συνεδρίου των New York Times.

Ο Γκέιτς προέβλεψε ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη μείωση στα επαγγελματικά ταξίδια τώρα που η εξ αποστάσεως εργασία είναι πλέον πιο εφικτή. Ωστόσο, κάποιες επιχειρήσεις μπορεί να είναι πιο τολμηρές σε σχέση με κάποιες άλλες στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις δια ζώσης συναντήσεις, τόνισε ο Γκέιτς.

Ο Γκέιτς, του οποίου το ίδρυμα εργάζεται για να παρέχει ένα εμβόλιο στις πιο ευπαθείς ομάδες, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενός podcast ότι έχει ένα πιο απλό πρόγραμμα τώρα εξαιτίας της πανδημίας επειδή δεν πραγματοποιεί ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους.

Ο φιλάνθρωπος επιχειρηματίας, που εμφανίστηκε στο πλευρό του CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, κατά τη διάρκεια livestream συνεδρίου την Τρίτη, ανέφερε ότι έχει συμμετάσχει ήδη σε τηλεδιασκέψεις φέτος με στελέχη φαρμακευτικών ενώ πρόσθεσε πως "κατά κάποιον τρόπο θα γυρίσουμε πίσω στο γραφείο, θα κάνουμε κάποια επαγγελματικά ταξίδια, αλλά όλα αυτά θα μειωθούν δραματικά".

Η πανδημία έχει μειώσει τη ζήτηση ιδιαίτερα για τα πιο ακριβά επαγγελματικά ταξίδια. Οι ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους πριν από τον ιό αντιπροσώπευαν το 50% των εσόδων των αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ, αλλά μόλις το 30% των ταξιδιών, σύμφωνα με την Airlines for America, ένωση που εκπροσωπεί τους περισσότερους αερομεταφορείς των ΗΠΑ.

Ωστόσο, στελέχη της Microsoft έχουν προβλέψει ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα ανακάμψουν. "Πιστεύουμε ότι καθώς επιστρέφουμε στα αεροπορικά ταξίδια, τα δρομολόγια που υπήρχαν πριν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα", ανέφερε τον Οκτώβριο ο Τζάντσον ‘Αλτσχοφ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του παγκόσμιου εμπορικού τομέα της Microsoft.