Χρυσοχοΐδης: δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις.

Χρυσοχοΐδης: δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις.

Εξήγηση γιατί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέτρεψε τις πολιτικές εκδηλώσεις των κομμάτων έδωσε στον ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ανέφερε ότι η πορεία του ΚΚΕ θα διερευνηθεί. Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν εκδηλώσεις για πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Όπως εξήγησε τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για την μεσημεριανή συγκέντρωση του ΚΚΕ έκανε λόγο για 1.500 άτομα και πρόσθεσε: «μη φανταστείτε ότι οι 1.500 (του ΚΚΕ) ήρθαν όλοι μαζί. Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε ΜΕΘ 95% καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο με 1.500 άτομα… Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Δέκα φορές ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία να αποχωρήσουν, αλλά αυτό δε θα συνέβαινε ποτέ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ από τη διάλυση. Φανταστείτε 1500 άτομα να περπατάνε εν μέσω πανδημίας μέσα στην πόλη». Όσον αφορά τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν.

«Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα».

«Και για τον Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο είναι προφανές δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι, να κάνουμε υπομονή λίγο και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα και όταν τελειώσει η πανδημία θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια» διαβεβαίωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.