Κορονοϊός: Ο αρμόδιος υπουργός για την τήρηση των μέτρων έχει τις ευθύνες του

Κορονοϊός: Ο αρμόδιος υπουργός για την τήρηση των μέτρων έχει τις ευθύνες του

Αν και μας είχε πει ότι θα υπάρχουν αυστηρές ποινές για όσους γράφουν ανακρίβειες, τελικά είναι σαν να μην υπάρχει. Η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη με το προσκύνημα στον Άγιο Δημήτρη και η συγκέντρωση στα δικαστήρια στην Αθήνα δεν είναι εκτός των ευθυνών του, .

Σε μεσημεριανή βόλτα μου, οι μισοί τουλάχιστον δεν φορούν μάσκα και αρκετοί δεν καλύπτουν ούτε το στόμα τους, αστυνομία; πουθενά. Δείτε τι έλεγε ο Μητροπολίτης που τελικά πέθανε, ναι είχε υποκείμενο νόσημα που μπορεί να ήταν αρτηριακή πίεση, γιατί αν είχε κάτι που θα τον οδηγούσε στον θάνατο δεν θα ήταν Μητροπολίτης, αλλά στο σπίτι του και πίεση έχουν οι μισοί Έλληνες, πρέπει να πεθάνουν; Δυστυχώς με τα μυαλά που έχουμε η Αθήνα λογικά θα ακολουθήσει την Θεσσαλονίκη, όπου πριν από μερικές εβδομάδες οι περισσότεροι κορόιδευαν τον κορονοιό και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

Κώστας Ζουγρής

Τι έλεγε για τους αρνητές του κοροναϊού
«Αυτοί οι άνθρωποι φέρουν μεγάλο ποσοστό ευθύνης για τα όσα επισυμβαίνουν και θα επισυμβούν και το παράπτωμά τους αυτό είναι μια εγκληματική πράξη γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων τους με τις δικές τους επιπόλαιες κρίσεις και απόψεις» σημείωνε για τους αρνητές του κοροναϊού στην τελευταία συνέντευξή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα σε ηλικία 62 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον νέο κοροναϊό.

O μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς λίγες ώρες πριν εισέλθει στο «Παπαγεωργίου» και νοσηλευτεί (Παρασκευή) μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης στο Radio North 98 fm και την εκπομπή North Express.

Για τον κορονοϊό ο μακαριστός Μητροπολίτης έλεγε:
«Η Εκκλησία μας πάντοτε από την πρώτη στιγμή ελάμβανε και μέτρα προστασίας για τους πολίτες για τα μελη της για τους Ιεράρχες και βέβαια στην περίπτωση της Συνόδου ένας να πάριστατο που είχε το πρόβλημα τα δεδομένα τα επιστημονικά είναι τέτοια που μας δίδουν πραγματικά μια εικόνα φοβερή, αμέσως κινδυνεύουν να μεταδώσουν τον ιό αυτοί που έχουν το πρόβλημα. Από κει και πέρα και ο χώρος που επισκέπτονται θα πρέπει να απολυμανθεί, να μπει σε καραντίνα για να προφυλάξει και άλλους ανθρώπους είτε κληρικούς είτε λαϊκούς που θα βρεθούν στον χώρο αυτό γιατί πραγματικά η πανδημία αυτή είναι ότι φοβερότερο και χειρότερο μπορεί να υπάρξει».

Μιλώντας για όσους πιστεύουν ότι κορονοϊός δεν υπάρχει, είτε είναι κληρικοί είτε λαϊκοί είπε πως διαδίδουν fake news:
«Ευθύς εξαρχής υπήρξε ειλικρινής συνεργασία της Εκκλησίας με όλους τους επιστημονικούς παράγοντες. Και βεβαίως η αποδοχή κάποιων δεδομένων που συνιστούμε στους πιστούς να τηρούν: όπως είναι η μάσκα, το πλύσιμο των χεριών, οι αποστάσεις που πρέπει αν τηρούνται. Όπως όλες οι άλλες δεσμεύσεις απέναντι στην προστασία των άλλων ανθρώπων που έχουμε υποχρέωση να τους διαφυλάξουμε. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που επηρεάζονται από τα fake news και δεν θέλουν να ακούσουν την επίσημη φωνή ούτε της Πολιτείας, ούτε της Εκκλησίας. Αυτοί οι άνθρωποι φέρουν μεγάλο ποσοστό ευθύνης για τα όσα επισυμβαίνουν και θα επισυμβούν και το παράπτωμά τους αυτό είναι μια εγκληματική πράξη γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων τους με τις δικές τους επιπόλαιες κρίσεις και απόψεις» έλεγε λίγες ώρες πριν νοσηλευτεί.

«Δεν έχει σημασία αν είναι κληρικοί ή λαϊκοί. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει μια σοβαρότητα. Δεν γίνεται όταν η παγκόσμια κοινότητα έχει γονατίσει στο πρόβλημα, ένα πρόβλημα που κοστίζει στις οικονομίες των κρατών, στη ζωή των ανθρώπων που έχει δημιουργήσει καταστάσεις πολύ δύσκολες σε όλους τους τομείς του κοινωνικού βίου και όχι σε μια χώρα αλλά σε παγκόσμια κλίμακα δεν μπορεί ούτε κληρικοί, ούτε λαϊκοί, ούτε δήθεν επιστήμονες, ούτε δήθεν αρμόδιοι να κάνουν τέτοια λάθη με τα οποία επιβαρύνουν θανάσιμα το όλο κλίμα και την όλη κατάσταση η οποία χρίζει ιδιαιτέρας προσοχής και σοβαρότητας ως προς την αντιμετώπισή της. Δεν μπορούμε να είμαστε επιπόλαιοι ως προς το χειρισμό».

Ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε μιλήσει και για τις επικρίσεις που δέχτηκε ο κλήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου, γιατί οι ιεράρχες δεν φόρεσαν μάσκες.

In.gr