Γαλλία: νέο επεισόδιο βίας, 3 νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία,

Γαλλία: νέο επεισόδιο βίας, 3 νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία,

Νέο επεισόδιο βίας στη Γαλλία λίγες μόλις μέρες μετά από τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί σε προάστιο του Παρισιού. Μια γυναίκα αποκεφάλιστηκε κατά την επίθεση με μαχαίρι μέσα σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μιλούν για τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης συνελήφθη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης ο δράστης που επαναλάμβανε τη φράση «Αλάχου Άκμπαρ» ( «Ο θεός είναι Ύψιστος»), συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση ενώ πολλοί συνδέουν το περιστατικό με τρομοκρατική επίθεση.

Για το περιστατικό συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιό ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ανέφερε ότι κλήθηκε να ερευνήσει τη σημερινή επίθεση, η οποία σημειώθηκε την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται ακόμη από την πρόσφατη δολοφονία δι’ αποκεφαλισμού του γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί έξω από το σχολείο όπου εργαζόταν στο Παρίσι από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής.

In.gr