Ολυμπιακός, νίκη με γκολ στο 90'

Ολυμπιακός, νίκη με γκολ στο 90'

Συνήθεια έχει γίνει στον Ολυμπιακό το σκοράρισμα στα τελευταία λεπτά των Ευρωπαϊκών του αγώνων, κέρδισε την Μαρσέιγ 1-0.

Ο Ραφίνια έκλεψε την μπάλα, ο Βαλμπουενά συνέχισε την φάση και έδωσε σέντρα λουκούμι στο κεφάλι του Χασάν

Με σκόρερ την «ολόχρυση» αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς, Χασάν Κόκα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός έκανε σούπερ... ποδαρικό στους ομίλους του Champions League, επικρατώντας της Μαρσέιγ με 1-0 και μπήκε απ' την αρχή σε θέση... οδηγού στον 3ο όμιλο, μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι, για τα δύο «εισιτήρια» που οδηγούν στους «16».

Η νίκη του Ολυμπιακού, ανέβασε στη 17η θέση την Ελλάδα

Μαρτίνς: «Πήρα... ρίσκο, αλλά βγήκε σε καλό»

Βίλας Μπόας: «Εγώ είμαι υπεύθυνος»

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με... στυλ στην εφετινή φάση των ομίλων του Champions League και σημείωσε μία τεράστια νίκη επί της Μαρσέιγ, την οποία κι άξιζε με βάση τη συνολική εικόνα του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 53% κατοχή μπάλας στο ημίχρονο και κατέγραψαν τις πιο σημαντικές στιγμές με τις ευκαιρίες των Εμβιλά (10') κι Ελ Αραμπί (39'). Η Μαρσέιγ, επέλεξε ένα πιο συντηρητικό μοτίβο και πλησίασε στο γκολ στο 32', όμως ο Τοβέν βρήκε πολύ άσχημα τη μπάλα με το πόδι από πολύ καλή θέση στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Στην εκκίνηση του β' ημιχρόνου, ένα λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού έφερε σε θέση βολής τον Μπενεντέντο στο 46', όμως ο Σα έδιωξε εξαιρετικά με το πόδι.

Η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό, που έφτανε κοντά στην... πηγή (όπως στο πλασέ του Βαλμπουενά στο 71'), αλλά δεν μπορούσε να πιεί νερό. Τη λύση και τη μεγάλη νίκη, έδωσε τελικά ο Χασάν στο 90'+1' με καρφωτή, «σκαστή» κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά, μόλις επτά λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Και οι περσινοί νταμπλούχοι Ελλάδας πανηγύρισαν ένα τεράστιο «τρίποντο», που τους δίνει άλλον... αέρα σε έξι βράδια για την επόμενη «αποστολή» τους στο «Ντραγκάο» κόντρα στην Πόρτο.

Διαιτητής: Ντενιέλε Ορσάτο.(Ιταλία)
Κίτρινες: Χασάν
Αποβολές: -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνι, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς (78' Φορτούνης), Βαλμπουενά (90'+3' Σισέ), Μασούρας (84' Χασάν), Ελ Αραμπί (90'+3' Βινάγκρε).
ΜΑΡΣΕΪΓ (Α. Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, 'Αλβαρο, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκέιγ (85' Στρούτμαν) Σανσόν (77' Κιουζάνς), Τοβέν (82' Ζερμέν), Μπενεντέτο (76' Ενρίκε), Παγιέ (76' Ράντονιτς).

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ παρατάχθηκε με... μισή ομάδα στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να φτάσει στη μεγαλύτερη έως τώρα έκπληξη της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League.

Οι πρωταθλητές Ουκρανίας έκαναν «πάρτι» στο πρώτο μέρος απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (3-0) και παρά την πίεση που άσκησαν οι «μερένγκες» στο β΄ μέρος απέδρασαν με το τελικό 3-2 παίρνοντας... κεφάλι με το... καλημέρα στον 2ο όμιλο.

Εμφανώς επηρεασμένη από το «χαστούκι» που δέχθηκε πριν μκερικές ημέρες, στο ίδιο γήπεδο, από την Κάντιθ (0-1) για την LaLiga, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν «αόρατη» στα πρώτα 45 λεπτά, προσπάθησε να φέρει τα πάνω κάτω στην επανάληψη, αλλά δεν τα κατάφερε παρότι στο 90΄ ο Βαλβέρδε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Με τη συνδρομή του VAR το γκολ δε μέρτρησε, καθώς στην φάση είχε συμμετοχή και ο Βινίσιους που ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ.

«Όρθια» στην «Ρεντ Μπουλ Αρένα» έμεινε η Λοκομοτίβ Μόσχας, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Σάλτσμπουργκ (2-2) στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 1ο όμιλο του Champions League.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 1ης αγωνιστικής:

1ος Ομιλος

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 2-2

(41΄ Στσομποσλάι, 50΄ Γιουνούζοβιτς - 19΄ Έντερ, 75΄ Λισάκοβιτς)

2ος Ομιλος

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 2-3

(54΄ Μόντριτς, 59΄ Βινίσιους - 29΄ Τέτε, 34΄αυτ. Βαράν, 42΄ Σόλομον))

Η συντριβή της Ατλέτικο Μαδρίτης από την Μπάγερν, το «διπλό» της Λίβερπουλ στο Άμστερνταμ και η ανατροπή της Σίτι στο «Ετιχαντ» ξεχώρισαν από το σημερινό «δεύτερο πιάτο» της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League.

Το αυτογκόλ του Ταλιαφίκο στο ξεκίνημα του ματς έκρινε το νικητή στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ. Η Λίβερπουλ έστω κι αν δεν σκόραρε η ίδια πήρε τη μεγάλη νίκη επί του Άγιαξ με 1-0, μία νίκη που ήθελε πάρα πολύ μετά τη συντριβή που είχε γνωρίσει στην Premier League από την Αστον Βίλα και την ισοπαλία με την Έβερτον.

Με το... δεξί μπήκε στον 3ο όμιλο, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς του γκρουπ Μάντσεστερ Σίτι. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Πόρτο το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα έφτασε σχετικά άνετα στην ανατροπή με 3-1 και μπήκε από νωρίς σε θέση... οδηγού για την πρόκριση.

Η απώλεια του Σερζ Γκνάμπρι (βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό) δεν επηρέασε καθόλου την Μπάγερν. Σαν... καλοκουρδισμένη μηχανή η ομάδα του Μονάχου «καθάρισε» ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο το ντέρμπι του 1ου ομίλου με την Ατλέτικο Μαδρίτης και με το εμφατικό 4-0 έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο στη Λισαβόνα.

«Κακή παρένθεση» αποδείχθηκε για την Αταλάντα η συντριβή στο «Σαν Πάολο» από την Νάπολι το περασμένο Σάββατο στη Serie A (4-1). Η ομάδα του Μπέργκαμο συνήλθε άμεσα και χρειάστηκε μόλις 17 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο για να πετύχει 3 γκολ εις βάρος της Μίντιλαντ και να φύγει από την MCH Αρένα με το εμφατικό 3-0, για τον 4ο γκρουπ. Το ντεμπούτο της Μίντιλαντ στους ομίλους του Champions League εξελίχθηκε σε... τραυματική εμπειρία για τους Δανούς.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 1ης αγωνιστικής:

1ος Ομιλος

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 2-2
(41΄ Στσομποσλάι, 50΄ Γιουνούζοβιτς - 19΄ Έντερ, 75΄ Λισάκοβιτς)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 4-0
(28΄,72΄ Κομάν, 41΄ Γκορέτσκα, 66΄ Τολισό)

2ος Ομιλος

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 2-3
(54΄ Μόντριτς, 59΄ Βινίσιους - 29΄ Τέτε, 34΄αυτ. Βαράν, 42΄ Σόλομον))

Ίντερ (Ιταλία) - Γκλάντμπαχ (Γερμανία) 2-2
(49΄,90΄ Λουκάκου - 63΄πεν. Μπενσεμπαϊνί, 84΄ Χόφμαν)

3ος Ομιλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα) - Μαρσέιγ (Γαλλία) 1-0
(90΄+1 Χασάν)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Πόρτο (Πορτογαλία) 3-1
(21΄πεν. Αγουέρο, 65΄ Γκουντογκάν, 73΄ Τόρες - 14΄ Λουίς Ντίας)

4ος Ομιλος

Αγιαξ (Ολλανδία) - Λίβερπουλ (Αγγλία) 0-1
(35΄αυτ. Ταλιαφίκο)

Μίντιλαντ (Δανία) - Αταλάντα (Ιταλία) 0-4
(26΄ Ζαπάτα, 36΄ Γκόμες, 42΄ Μουριέλ, 89΄ Μίραντσουκ)

5ος Ομιλος

Τσέλσι (Αγγλία) - Σεβίλη (Ισπανία) 0-0

Ρεν (Γαλλία) - Κράσνονταρ (Ρωσία) 1-1
(56΄πεν. Γκιρασί - 59΄ Ραμίρεζ)

6ος Ομιλος

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) - Μπριζ (Βέλγιο) 1-2
(74΄αυτ. Χόρβατ - 63΄ Ντένις, 90΄+3 Ντε Κετελάρ)

Λάτσιο (Ιταλία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία) 3-1
(6΄ Ιμόμπιλε, 23΄ Λουίς Φελίπε, 76΄ Άκπα Άκπρο - 71΄ Χάαλαντ)

7ος Ομιλος

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) - Γιουβέντους (Ιταλία) 0-2
(46΄, 84΄ Μοράτα)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 5-1
(27΄πεν. Μέσι, 42΄ Φάτι, 52΄ Κουτίνιο, 82΄ Πέδρι, 89΄ Ντεμπελέ - 70΄ πεν. Καράτιν)

8ος Ομιλος

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία) 1-2
(55΄αυτ. Μαρσιάλ - 23΄πεν. Φερνάντες, 86΄ Ράσφορντ)

Λειψία (Γερμανία) - Μπασακσεχίρ (Τουρκία) 2-0
(16΄,20΄Ανχελίνο)