Πέθανε ο DJ Χοσέ Παντίγια, είχε την ιστορία του σαν «πατέρας» των Café del Mar

Πέθανε ο DJ Χοσέ Παντίγια, είχε την ιστορία του σαν «πατέρας» των Café del Mar

Πέθανε, σε ηλικία 64 ετών, ο Χοσέ Παντίγια, θρυλικός DJ της Ίμπιζα και πρωτοπόρος του balearic. O Χοσέ Παντίγια έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου και κατέληξε το βράδυ της Κυριακής σε νοσοκομείο της Ίμπιζα.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε μέσα από τη σελίδα του Facebook. Στο μήνυμα οι φίλοι και οι συγγενείς του διάσημου DJ ευχαριστούν τον κόσμο που με δωρεές, αλλά και μηνύματα, έκαναν «τους τελευταίους του μήνες ευκολότερους» όπως και το προσωπικό του νοσοκομείου. «Πλέον έφυγε και το ηλιοβασίλεμα στην Ίμπιζα δεν θα είναι το ίδιο χωρίς αυτόν, αλλά η όμορφη μουσική του Χοσέ Παντίγια θα μείνει μαζί μας για πάντα. Adiós maestro», καταλήγει η ανάρτηση.

Σε ανακοίνωση στο Twitter, το Café del Mar ανέφέρει πως η δουλειά του «άγγιξε τις ζωές εκατομμυρίων» προσθέτοντας πως «θα τον θυμόμαστε πάντα σαν τον νονό του chillout, δημιουργό των συλλογών Cafe del Mar και έναν πραγματικό μύθο της Ίμπιζα».

Τον Ιούλιο ο Παντίγια είχε κάνει γνωστό πως έπασχε από καρκίνο, ζητώντας δωρεές από όσους θα ήθελαν να τον βοηθήσουν. «Η κατάστασή μου είναι πολύ κακή, ύστερα από πέντε μήνες που δεν έχω κανένα απολύτως εισόδημα, δεν έχω κανέναν τρόπο να πληρώσω για το ενοίκιό μου».

O «νονός του chillout» είχε γεννηθεί στη Χιρόνα το 1955 αλλά μετακόμισε στην Ίμπιζα το 1976 όπου ξεκίνησε να παίζει μουσική στα κλαμπ του νησιού. Απέκτησε φήμη ως DJ του Café del Mar, του διάσημου μπαρ, που πάντρεψε την χαλαρωτική μουσική με τα ηλιοβασιλέματα.

Ο Ισπανός DJ πουλούσε αρχικά mixtapes από τα σετ του ώσπου δημιούργησε το 1993 τις διάσημες συλλογές Café del Mar. Ενεργός DJ για πάνω από τέσσερις δεκαετίες κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο «Souvenir» το 1998. Η τελευταία του δισκογραφική δουλεία, με τίτλο «So Many Colours», κυκλοφόρησε το 2015.

Πηγή: Naftemporiki.gr