Η γενιά του GNTM και των σχολικών καταλήψεων βαριέται θανάσιμα

Η γενιά του GNTM και των σχολικών καταλήψεων βαριέται θανάσιμα

Είδα λίγο χθες βράδυ από GNTM αισθάνθηκα λύπη γιατί αυτοί οι νέοι συμμετέχουν σε ένα τηλεοπτικό σώου με έπαθλο το ποιος θα χάσει πιο πολύ από την αξιοπρέπεια του.

Τα περισσότερα από τα παιδιά είναι χαρισματικά αρκεί να είχαν το κουράγιο να διεκδικήσουν το να πετύχουν επαγγελματικά σε διάφορους κλάδους, σ' αυτά τα σώου, κερδίζει ένας, άντε να ξεχωρίσει άλλος ένας για διάφορους λόγους ή να τον προσέξει κάποιος και οι υπόλοιποι παθαίνουν ενδεχομένως ψυχολογικό τραλαλά με την απόρριψη.

Αφού έγραφες για το Big Brother και το Voice γιατί δεν γράφεις γι' αυτό, μου λένε διάφοροι φίλοι, τι να γράψω; είναι ένα απόλυτο τίποτα, ωραία αγόρια και κορίτσια, που σίγουρα αρέσουν σε όλους, μία ξύπνια παρουσιάστρια που ξέρει να τους χειρίζεται και το κοινό που περιμένει την έκπληξη.

Για τις καταλήψεις τι να πω, μου έγραψε ένας πως έγιναν και αλλού, όπως σε Γαλλία και ΗΠΑ, ξέχασε να μου γράψει ότι έγινε και μία μέρα κατάληψη στο Περού, το 1997, μα εδώ το έχουν καθιερώσει κάθε χρόνο, ειδικά με συγκεκριμένες κυβερνήσεις δεν πρέπει να υπάρχει χρονιά χωρίς κατάληψη, είμαστε η μόνη χώρα η οποία πληρώνει αυτούς που την καταστρέφουν.

Αυτοί που προβάλλουν τέτοια σώου έχουν καταστρέψει κάθε βελτίωση της πολιτιστικής προοπτικής για την χώρα, σε όλα τα μέσα που ελέγχουν, σαν να το κάνουν επίτηδες, σίγουρα ξέρουν καλά την δουλειά τους, αλλά αν δεν είχαν την συνδρομή της πολιτείας σε πολλά πράγματα, όπως ας πούμε στην διαφήμιση, όποτε και να ανοίξεις την TV έχει διαφημίσεις, τα διαλείμματα γίνονται για να παίξουν λίγο πρόγραμμα δεν θα υπήρχαν, είναι ένα σύστημα που ο ένας βοηθάει τον άλλο, σε λίγο δεν θα υπάρχουν άνθρωποι που θα έχουν διαφορετική άποψη, όλοι θα είναι 'δαγκωμένοι' από τον βρυκόλακα.

Δυστυχώς την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι σημερινοί γονείς που κάνουν τα πάντα για να μη λείψει τίποτα στα παιδιά τους και αυτά ελλείψει ενδιαφέροντος βαριούνται θανάσιμα..

Κώστας Ζουγρής