Μισέλ Ομπάμα ο Τραμπ είναι ρατσιστής και διασπείρει τον φόβο και τη σύγχυση

Μισέλ Ομπάμα ο Τραμπ είναι ρατσιστής και διασπείρει τον φόβο και τη σύγχυση

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «ρατσιστής» και διασπείρει «τον φόβο και τη σύγχυση» στην ψυχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, κατακεραυνώνοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.

«Αυτό που ο πρόεδρος κάνει είναι ξεκάθαρα λάθος, είναι ηθικά λάθος και ναι, είναι ρατσιστικό», κατηγορεί η Μισέλ Ομπάμα τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο, αναφερόμενο στο κύμα διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας, το οποίο εξομοίωσε ο Τραμπ με «εσωτερική τρομοκρατία».

Οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, τις οποίες πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, είχαν οδηγήσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε ταραχές και είχαν καταλήξει σε τραγωδία, μετά την παρέμβαση ακροδεξιών.

Όμως, «μονάχα ένα μικρό μέρος των διαδηλώσεων γνώρισε βιαιότητες», διαβεβαίωσε η Μισέλ Ομπάμα, σε ένα βιντεομήνυμα, όπου προέτρεπε τους πολίτες να κινητοποιηθούν υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, ενός ηγέτη που έχει «την καρδιά, την εμπειρία και την ιδιοσυγκρασία που είναι απαραίτητες για να μας οδηγήσουν σε καλύτερες ημέρες».

Μπροστά στα «ψέματα» του Τραμπ και τις «τρελές θεωρίες συνωμοσίας που επαναλαμβάνει ξανά και ξανά», «ακόμα και οι λογικοί άνθρωποι μπορεί να φοβηθούν», τονίζει η Ομπάμα.

«Και το μοναδικό πράγμα στο οποίο αυτός ο πρόεδρος είναι πραγματικά καλός, είναι να χρησιμοποιεί τον φόβο και τη σύγχυση και να διασπείρει ψέματα για να κερδίσει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ