Κλειστά τα μπουζούκια αλλά ανοιχτά κανονικά τα μουσικά μεζεδοπωλεία

Κλειστά τα μπουζούκια αλλά ανοιχτά κανονικά τα μουσικά μεζεδοπωλεία

Την ώρα που τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Αττική έχουν κατεβάσει ρολά μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού, καφέ, club και μεζεδοπωλεία συνεχίζουν κανονικά να διοργανώνουν live μουσικές βραδιές. Λες και ο κορονοϊός είναι μεταδοτικός μόνο στα μπουζούκια.

Γνωστοί τραγουδιστές μαζί με τις ορχήστρες τους όλο αυτό το διάστημα δουλεύουν κανονικά με το πρόγραμμα να ξεκινάει πάντα νωρίς το απόγευμα και να τελειώνει λίγο πριν τις δώδεκα το βράδυ.

Η κατάσταση έχει αρχίσει να δημιουργεί πολλά ερωτήματα με τους επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων να προσπαθούν μάταια να βρουν το δίκιο τους, καθώς αυτό που τους χωρίζει από τις υπόλοιπες κατηγορίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) είναι μια παράμετρος στον κωδικό δραστηριότητας (ΚΑΔ) που ουσιαστικά τους πετάει στον πάγκο αναστέλλοντας την οποιαδήποτε δραστηριότητα μέχρι νεωτέρας.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr η γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Καρουσάκη, η οποία μέχρι πρότινος συμμετείχε σε ένα από τα ελάχιστα νυχτερινά σχήματα που λειτουργούσαν, ακολουθώντας πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας θα πρέπει άμεσα να δουν το λάθος και να το διορθώσουν.

«Φυσικά και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους συναδέλφους μου. Εκείνοι έτσι όπως είναι η κατάσταση με τα λιγοστά μεροκάματα που υπάρχουν καλά κάνουν. Εγώ τα έχω με την Πολιτική Προστασία που ακόμα δεν έχω καταλάβει τους λόγους που μας έκλεισαν την ώρα που άλλοι συνεχίζουν κανονικά να διοργανώνουν live μουσικές βραδιές. Θέλω να μου εξηγήσουν τις διαφορές γιατί πραγματικά δεν έχω καταλάβει τίποτα. Δεν γίνεται ο κορονοϊός να κολλάει μέσα σε ένα μπουζουξίδικο και να μην κολλάει σ’ ένα μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική ή ακόμα και σ ένα club. Είναι βλακώδες όλο αυτό και πρέπει άμεσα να το διορθώσουν».

Σύμφωνα με την γνωστή τραγουδίστρια, σε πρώτη φάση το νυχτερινό κέντρο “Bodega” στο οποίο εμφανίζεται στο Μπουρνάζι εξαιτίας των μέτρων είχε εντολή αναστολής της δραστηριότητας του μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ωστόσο με τα νέα μέτρα θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

«Εννοείται πως δεν περιμένουμε κάτι νεότερο καθώς όσο τα κρούσματα στην Αττική θα αυξάνονται τόσο εμείς θα παραμένουμε κλειστά και τόσο κάποιοι άλλοι θα συνεχίζουν κανονικά τις μουσικές τους βραδιές. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο χωρίς κανένας να είναι σε θέση να δώσει μια λογική εξήγηση».

Με πληροφορίες από newsit.gr