Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο με πυρετό ο Ντόναλντ Τραμπ

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο με πυρετό ο Ντόναλντ Τραμπ

Το προεδρικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε χθες Παρασκευή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου θα νοσηλευθεί ο αρχηγός του κράτους «για μερικές ημέρες», σύμφωνα με την προεδρία, μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

Ο αμερικανός πρόεδρος, που βάδισε ως το ελικόπτερο φορώντας μάσκα, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο μεγιστάνας δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, καθώς εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας, ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω twitter δήλωσε ότι εκτιμά ότι πάει καλά, ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση: «Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!», ανέφερε ο πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Ενώ απομένει ένας μήνας ως τις προεδρικές εκλογές, η εκστρατεία του Τραμπ ανεστάλη απότομα σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση και στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία.

Αρκετά προβεβλημένα στελέχη του GOP, ανάμεσά τους η πρόεδρός του Ρόνα Μακντάνιελ και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, που είχε πάει πρόσφατα στον Λευκό Οίκο, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί.

H εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάιλι ΜακΈνανι δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ παραμένει σε καλή διάθεση, έχει ήπια συμπτώματα και εργάζεται όλη την ημέρα. Με μεγάλη προσοχή και μετά από σύσταση του ιατρού του και των ειδικών, ο Πρόεδρος θα εργάζεται από τα προεδρικά γραφεία στο Walter Reed για τις επόμενες ημέρες. Ο Πρόεδρος Τραμπ εκτιμά την έκρηξη υποστήριξης, τόσο για αυτόν, όσο και για την Πρώτη Κυρία».