Πέθανε η ηθοποιός Κία Μπόζου

Πέθανε η ηθοποιός Κία Μπόζου

Η ηθοποιός Κία Μπόζου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, έχοντας διανύσει σημαντική πορεία στον θέατρο και τον κινηματογράφο.

Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού, που σε πολλές ταινίες βλέπαμε στο πλευρό του Θανάση Βέγγου, έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Το θέατρο μας αποχαιρετά την Κία Μπόζου, ένα κορίτσι που ξεκίνησε με όνειρα στον ελληνικό κινηματογράφο, μεταπήδησε στο τραγούδι κι έφυγε ώριμη κ σεμνή Κυρία.. Καλό ταξίδι», έγραψε ο ηθοποιός.

Ποια ήταν η Κία Μπόζου

Η Κία Μπόζου γεννήθηκε το 1935 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, σπούδασε στη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη απ’ όπου αποφοίτησε το 1961. Έκανε το ντεμπούτο της την ίδια χρονιά στο θέατρο, με το θίασο τραγωδίας του Κώστα Λειβαδέα. Εργάστηκε επί ένα χρόνο στη πρόζα και από το 1963 βγήκε στην επιθεώρηση.

Εμφανίστηκε στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο, Μετροπόλιταν κ.α. Μαθήτρια ακόμη της δραματικής σχολής συμμετείχε σε ταινίες. Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη που απεβίωσε το 2016. Από το γάμο της, είχε έναν γιο ο οποίος είναι γιατρός.