Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης θρύλος του ποδοσφαίρου και φανατικός μουσικόφιλος

Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης θρύλος του ποδοσφαίρου και φανατικός μουσικόφιλος

Στην φωτογραφία με τον Μάνο Χατζιδάκι

Πέθανε μετά από σκληρή και γενναία μάχη με τον καρκίνο ο Σάββας Θεοδωρίδης σε ηλικία 85 ετών.

Ο Σάββας είχε γράψει ιστορία σαν τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της εθνικής μας ομάδος στα τέλη της δεκαετίας του '50, αρχές της δεκαετίας του '60

Ξεκίνησε το άθλημα από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων και το 1953, ενώ αναμενόταν η απόκτηση του από τον Παναθηναϊκό, εντάχθηκε στον Ολυμπιακό. Παρέμεινε τερματοφύλακας του μέχρι το 1962.

Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 12 φορές. Στην Α΄ κατηγορία έπαιξε σε 57 παιχνίδια.

Τίτλοι
Με τον Ολυμπιακό

5 Πρωταθλήματα Ελλάδας: συνεχώς μεταξύ 1955 έως 1959 (δεν αγωνίστηκε στη νικηφόρα διοργάνωση 1953-54)

5 Κύπελλα Ελλάδας: 1954 (δεν μετείχε στον τελικό) 1958, 1959, 1960 και 1961 (4 συνεχή – δεν μετείχε στον τελικό του 1961 και καθόλου στη νικηφόρα διοργάνωση 1956-57)

Ήταν φανατικός φίλος της ξένης μουσικής και του ροκ και για αρκετά χρόνια είχε επαφή με τον Γιάννη Πετρίδη με τον οποίο αντάλλαζαν απόψεις γύρω από τις μουσικές εξελίξεις.

Ο Γιάννης συνάντησε για πρώτη φορά τον Σάββα Θεοδωρίδη στα τέλη της δεκαετίας του '60, όταν ο Σάββας πήγαινε σχεδόν κάθε εβδομάδα στα γραφεία της MUSIC BOX στο Σύνταγμα για να μάθει από τον Γιάννη ποιους δίσκοι που δεν κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα μπορούσε να αποκτήσει

Μιλάμε για μία περίοδο που η Music Box είχε την αφρόκρεμα του ξένου ρεπερτορίου και που ο Γιάννης ξεκινούσε μόλις την καριέρα του στην δισκογραφία.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης, όπως λέει ο Γιάννης ήταν ο μόνος Έλληνας ποδοσφαιριστής εκείνη την εποχή που αγόραζε Blood, Sweat and Tears, Chicago, Steppenwolf κα.

Ο Σάββας είχε πει στον Γιάννη σε μία τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από 2 χρόνια ότι οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό τον έβλεπαν σαν εξωγήινο όταν τους έλεγε στην δεκαετία του '50 ότι άκουγε ροκ εν ρολ.

Ο Γιάννης Πετρίδης αν και Παναθηναϊκός, μεγαλώνοντας στην Αγιά Σοφιά στον Πειραιά, παρακολουθούσε πολλούς αγώνες του Ολυμπιακού στου Καραϊσκάκη με τα ξαδέλφια του και θαύμαζε παίκτες του Ολυμπιακού όπως τους Υφαντή, Σιδέρη και Θεοδωρίδη.

Κώστας Ζουγρής