Απίθανο δώρο από την πρόκριση της Λυών στον Ολυμπιακό

Απίθανο δώρο από την πρόκριση της Λυών στον Ολυμπιακό

Η Λυών έσπασε την κατάρα, πήρε μια σπουδαία πρόκριση, κάνοντας παράλληλα ένα πολύ μεγάλο δώρο στον Ολυμπιακό! Οι Γάλλοι εφόσον δεν πάρουν τον τίτλο στέλνουν τους Πειραιώτες απευθείας στα play off του Champions League.

Οι Γάλλοι πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League κι αν δεν το… κατακτήσουν θα στείλουν τον Ολυμπιακό απευθείας στα play off του Champions League. Που ακόμα κι αν αποκλειστούν εκεί (θα δώσουν κανονικά διπλά ματς) θα έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League.

Από τη στιγμή που η Λυών είναι στο Final 8, τη στιγμή των κληρώσεων για τον 1ο και 2ο προκριματικό γύρο του Champions (9 και 10 Αυγούστου) δεν θα είναι σίγουρο ότι η νικήτρια του τροπαίου θα έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της από το πρωτάθλημα.

Οπερ σημαίνει πως οι κληρώσεις θα διεξαχθούν κανονικά με το access list που υπάρχει χωρίς κανένα… ντόμινο. Ετσι, όταν στις 23 Αυγούστου θα γνωρίζουμε την ομάδα που θα έχει κατακτήσει το Champions League κι αυτή θα έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην επόμενη διοργάνωση τότε το ντόμινο θα έχει ως εξής:

Ο πρωταθλητής (Αγιαξ) της 11ης χώρας (Ολλανδία) στο ranking της UEFA θα μπει κατευθείαν στους ομίλους και όχι στα play off.

Οι πρωταθλητές (Σλάβια και Ολυμπιακός) της 13ης και 14ης χώρας (Τσεχία και Ελλάδας) στο ranking της UEFA θα μπουν στα play off και όχι στον 3ο προκριματικό γύρο.

Πηγή: gazzetta.gr