Βαθμολογία ΟΥΕΦΑ Η Ελλάδα έμεινε 17η, αλλά κινδυνεύει να πέσει στην 18η θέση της κατάταξης

Βαθμολογία ΟΥΕΦΑ Η Ελλάδα έμεινε 17η, αλλά κινδυνεύει να πέσει στην 18η θέση της κατάταξης

Η ήττα από τη Γουλβς και ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τη συνέχεια του Europe League, έχει επιπτώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο παρέμεινε στην 17η θέση με 26.300 βαθμούς, έχοντας μπροστά της την Κύπρο (26.750) και την Τσεχία (27.300). Ετσι η Ελλάδα από την σεζόν 2021-22 θα εκπροσωπείται στην Ευρώπη από τέσσερις ομάδες, μία στο Champions League, καμμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League!

Αν μάλιστα υποχωρήσει στην 18η θέση, ο πρωταθλητής συμμετέχει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, κάτι που ισχύει και για τις θέσεις έως την 27η.

Αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό, αν η Βασιλεία (που εκπροσωπεί την 18η αυτή τη στιγμή Ελβετία) που θα αντιμετωπίσει τη Σαχτάρ, πάει το ματς τουλάχιστον στη διαδικασία των πέναλτι. Οπως είναι γνωστό, τόσο στο UCL όσο και στο UEL οι βαθμοί είναι ίδιοι (2.000 για νίκη και 1.000 για ισοπαλία), όμως διαιρούνται με το σύνολο των ομάδων που «βγάζει» στην Ευρώπη η κάθε χώρα. Η Ελλάδα, άρχισε με πέντε, ενώ Κύπρος, Σκωτία, Κροατία και Σερβία με τέσσερις ομάδες.

Δημήτρης Καρακώστας ΑΠΕ-ΜΠΕ