Αγωγή κατά της εκστρατείας του Τραμπ από τον Νιλ Γιανγκ για χρήση τραγουδιού του

Αγωγή κατά της εκστρατείας του Τραμπ από τον Νιλ Γιανγκ για χρήση τραγουδιού του

O Νιλ Γιανγκ εξακολουθεί να βάλλει κατά του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ. Όπως ενημερώνει το Rolling Stone, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός ανήρτησε στον ιστότοπό του, Neil Young Archives (NYA) αγωγή κατά της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ισχυριζόμενος ότι ο Πρόεδρος και οι διοργανωτές της εκστρατείας του δεν έχουν την άδεια για να παίζουν τα τραγούδια του, «Rockin' in the Free World» και «Devil's Sidewalk» σε προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Και τα δύο είχαν χρησιμοποιηθεί στις πρόσφατες συγκεντρώσεις στην Tulsa της Οκλαχόμα και στο Mount Rushmore. Δεν είναι σαφές κατά πόσον έχει κατατεθεί επισήμως η αγωγή καθώς δεν κατέστη δυνατόν να εξασφαλίσει το περιοδικό σχετικό σχόλιο από εκπρόσωπο του Νιλ Γιανγκ. Επίσης, εκπρόσωποι της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του Rolling Stone για σχόλιο.

Η επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία του Neil Young δεν έχει υπογραφή, κάτι που ίσως σημαίνει ότι είναι άλλη μία κίνηση εντυπωσιασμού από πλευράς του καλλιτέχνη που βάσει νομοθεσίας δεν έχει δικαίωμα να απαγορεύσει την χρήση των τραγουδιών του.

1 86442db499