Πέθανε ο θρύλος της κάντρυ Charlie Daniels

Πέθανε ο θρύλος της κάντρυ Charlie Daniels

O θρυλικός τραγουδιστής, συνθέτης και πολυοργανίστας Τσάρλι Ντάνιελς έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, ήταν ιδιαίτερα γνωστός για τον τρόπο που έπαιζε βιολί.

.
Η μεγαλύτερη επιτυχία της μακράς καριέρας του ήταν το τραγούδι "The Devil Went Down to Georgia" που κυκλοφόρησε το 1979 με το άλμπουμ "Million Mile Reflections" και κατέκτησε τις πρώτες θέσεις όχι μόνον των κάντρι αλλά και των ποπ/ροκ αμερικάνικων τσαρτς.

Γεννημένος στη Βόρεια Καρολίνα και μεγαλωμένος σ’ ένα περιβάλλον πλημμυρισμένο μουσική ξεκίνησε πολύ σύντομα να σκαρώνει τα δικά του τραγούδια και αργότερα να ηχογραφεί άλμπουμ μαζί με την μπάντα του που είχε το όνομά του.

Παράλληλα, όμως, συνεργάστηκε ως μουσικός με σπουδαίες προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής μεταξύ των οποίων και οι Bob Dylan, συμμετείχε σε 3 από τα άλμπουμ του, όπως στο Nashville Skyline, Leonard Cοhen ενώ είχε τραγουδήσει στον Λευκό Οίκο αλλά στον τελικό του Super Bowl και είχε δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Ήταν από τους μικρούς ΄μουσικούς μας ήρωες στην δεκαετία του '70 που σιγά σιγά μας αποχαιρετούν.

Δηλώσεις για τον θάνατο του έκαναν πολλοί σύγχρονοι τραγουδιστές της κάντρυ.