Ήταν ωραίος και αυθεντικός τύπος! συγκίνηση κηδεύτηκε ο Νίκος Αλέφαντος

Ήταν ωραίος και αυθεντικός τύπος! συγκίνηση κηδεύτηκε ο Νίκος Αλέφαντος

Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία του αθλητικού και πολιτικού κόσμου, τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ο Νίκος Αλέφαντος.

Η σορός του ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και στο χρονικό αυτό διάστημα, είχαν την ευκαιρία εκατοντάδες φίλοι και γνωστοί να πουν με τον δικό τους τρόπο το «στερνό» αντίο σε έναν σπουδαίο ποδοσφαιράνθρωπο τόσο ειλικρινή κι αυθόρμητο, που κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς όλων των ομάδων.

Η είδηση του θανάτου του Νίκου Αλέφαντου, που άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη (23/6) σε ηλικία 81 ετών «προδομένος» από την καρδιά του, σκόρπισε απέραντη θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό. Με την απώλεια του κλείνει αδιαμφισβήτητα μια πολύ ιδιαίτερη σελίδα στην ιστορία του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Hταν παλικάρι και με την ασθένειά του, την πολέμησε γενναία και με σθένος, αλλά στο τέλος η καρδιά του τον πρόδωσε. Αυτή η καρδιά που ήταν λιονταριού και δεν υπολόγιζε κανέναν και τίποτα.

«Απεβίωσε σήμερα 23 Ιουνίου λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη στήριξη των θεραπόντων ιατρών, εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες σημαντική και ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε, όπως επιθυμούσε, στην οικία του ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, στην πολυαγαπημένη του σύζυγο, στα παιδιά και στα εγγόνια του», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν.

Κανείς όμως δεν μπορεί να μιλάει για τον Αλέφαντο με τόσο ξύλινο τρόπο, και από ψηλά όπου βρίσκεται, σίγουρα θα έχει αρχίσει να εκνευρίζεται.

Ο τύπος που χειμώνα-καλοκαίρι στριφογυρνούσε μπροστά στους πάγκους με το κοντομάνικό του δεν ήταν τρελός ούτε γραφικός, ήταν ένας παθιασμένος με το ποδόσφαιρο άνθρωπος. Εντάξει, ήταν παθιασμένος και με τον Ολυμπιακό, αλλά πάνω απ’ όλα με το ποδόσφαιρο.

Μπορεί να μπέρδευε τους παίκτες και τους προπονητές, να άλλαζε απόψεις ανάλογα με τις επιτυχίες τους για κάποιους (σ.σ.: Ρεχάγκελ, Μπάγεβιτς), αλλά μπάλα ήξερε και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

«Μάθε μπαλίτσα…»

Το «μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα» που είπε σε δημοσιογράφο όταν δεν συμφωνούσε με τις απόψεις του έμεινε στην Ιστορία, και όχι μόνο αυτό, καθώς οι ατάκες του ήταν δεκάδες.

Πηγή: Eλεύθερος τύπος